2014-04-01

Paulo Coelho – Tizenegy perc

FÜLSZÖVEG: A szerző új regényében, mely szinte egy időben 33 nyelven jelenik meg, egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját "belső fényét", és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét.Coelho újabb világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft
Oldalak száma: 288
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 290 gr
ISBN: 9789639615847
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013 
Fordító: Nagy Viktória
Forrás: libri.hu


SZERINTEM... A harmadik Coelho-regényem, de valamiért nem érzem azt, hogy maradéktalanul elégedett lennék vele. Óhatatlanul is a Veronika meg akar halni-hoz hasonlítgatom, ami nekem nagyon tetszett és faltam, viszont a Tizenegy perccel más a helyzet. Míg Veronika karaktre számomra szerethető volt, addig Maria, a kissé butuska brazil kisvárosi lány, aki Európába utazik szerencsét próbálni, végül pedig minden összejön neki valamiért túl sok. Maria a leírása alapján is egyébként kissé visszataszító volt számomra, az viszont elég ellentétes, hogy ahogy halad előre a történet, úgy lesz egyre bölcsebb, egyre okosabb a hölgy.

Maga a történet összességében nem volt rossz (ha nem gondolkodtam rajta sokat), viszont a valódi mondanivaló nem igazán jött át, amit rettentően sajnálok. Számomra valahogy a szerelem témaköre, illetve hogy rátaláljunk a másik felünkre nem igazán ilyen utakon zajlik, sőt. Illetve nekem még az is egy érdekes dolog volt, hogy a brazilok híresen vallásosak, Maria pedig csak hipp-hopp úgy dönt, hogy beáll örömlánynak. Egy másik dolog, hogy pénzt gyűjtött, földre, házra a szüleinek: tehát akkor ezek szerint nincs abban semmi kivetnivaló, ha némi földi jóért eladjuk a testünket és a lelkünket?

Igazából olyan húzzuk-nyúzzuk könyv volt ez, hogy csak 280 oldal, azon gyorsan végigrágom magam, de most mégis inkább mást olvasnék helyette. Paff. A Veronikát, és A portobellói boszorkányt is egy hétvége alatt olvastam ki, ezért is érzem azt, hogy a Tiezenegy perc nem volt az igazi. Őszintén szólva, amikor elolvastam, akkor nem éreztem semmit, nem éreztem űrt, hogy vége van, csak egy kicsit örültem. Most, a fentiek leírása után, nem is nagyon hiszem, hogy újra fogom olvasni, és egyre jobban azt érzem, hogy kidobott pénz volt. Remélem a következő regényével nem okoz csalódást Coelho bácsi.

Értékelésem: 4/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése