2014-05-04

Hilary Duff – Elixir (Elixir-trilógia 1.)

FÜLSZÖVEG: Clea Raymond has felt the glare of the spotlight her entire life. The daughter of a renowned surgeon and a prominent Washington DC politician, she has grown to be a talented photojournalist who takes refuge in a career that allows her to travel to the most exotic parts of the world. But after Clea’s father disappears while on a humanitarian mission, Clea’s photos begin to feature eerie, shadowy images of a strange and beautiful man—a man she has never seen before.

When fate brings Clea and this man together, she is stunned by the immediate and powerful connection she feels with him. As they grow closer, they are drawn deep into the mystery behind her father’s disappearance, and they discover the centuries old truth behind their intense bond. Torn by a dangerous love triangle and haunted by a powerful secret that holds their fates, together they race against time to unravel their pasts in order to save their lives—and their futures. (forrás: Goodreads).
NFORMÁCIÓ:
Kiadó: Simon & Schuster Books for Young Readers
Oldalak száma: 327
Borító: KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 1442408537 (ISBN13: 9781442408531)
Nyelv: ANGOL
Kiadás éve: 2011 
Sorozat: ELIXIR #1
Társszerző: Elise Allen


SZERINTEM... Imádtam. Ez volt az első angol nyelvű könyv, amit végigolvastam, az első sikerélményem, hogy az anyanyelvemen kívül más nyelven is képes vagyok megérteni egy terjedelmesebb szöveget, és emellett még élvezni is.

2011 nyarán, Kanadában spájzoltam be, és az Erie tó partján olvastam ki, szóval mondhatni egy csomó szép emlék fűződik a könyvhöz, de ezeket leszámítva is nagyon tetszett. Magyarul olvasva szerintem nem tartottam volna ennyire nagyra, de így, angolul pont megfelelő volt mint strandolvasmány. Hilary Duffot nagyon szeretem, mint színész-énekesnő, szóval nem volt kérdés, hogy íróként is megnézem, mit tud.

A történet nagyon tetszett, persze mondhatni tipikus tini love story, viszont van benne egy elég nagy csavar. Adott Clea, a 17 éves gazdag kislány, akinek épp nem akadt jobb dolga az iskolai szünetben, mint körbejárni Európát, közben persze – önjelölt fotós révén –, rengeteg képet elkattintani. A szállodában, a számítógépen veszi észre, hogy szinte mindegyik képen szerepel egy titokzatos idegen. Először megijed, majd szépen lassan kiderül, hogy a titokzatos srác, Sage, egyáltalán nem akar neki ártani.

Egyáltalán nem repesek a szerelmes történetekért, ezt mindenki tudja, aki egy kicsit is ismer, de annyira aranyos, annyira izgalmas a sztori, hogy nem lehetett a könyvet kirobbantani a kezemből, hiába teljesen lehetetlen az egész dolog (több életen át lelki társak, what?). Nem, egyáltalán nem akarom lehúzni, sőt, csak vannak benne tényleg lehetetlen dolgok, viszont mindettől független, tényleg imádtam.

Hil nem egyedül írta az Elixirt, hanem Elise Allen közreműködését kérte, és ketten nagyon jól összehozták a regényt. A vége tipikus falkaparás, már csak azért is, mert akkor ugyebár nem játszott az az opció, hogy rohanok a könyvesboltba megvenni a következő részt. Remélem, hogy itthon is hamarosan megjelenik – magyarul, természetesen –, mert az elsők között lennék, aki beszerzi a könyveket. (Egy megjegyzés: nagyon remélem, hogy az eredeti borítókkal jelenik meg, mert habár a magyar borítók általában sokkal szebbek, sokkal ötletesebbek, de az eredetit most kivételesen imádom, és nagyon tetszik.)

Összességében ajánlom mindenkinek, akinek az angolja van már középszinten, és nyitott a hasonló témára. Nem hiába lett a tengeren túlon bestseller, mert ha egyszer a kezedbe veszed, akkor addig nem teszed le, amíg nem érsz a könyv végére.

Értékelésem: 10/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése