2014-11-22

Könyvmolyok problémái TAG

Sziasztok! Ma egy könyves taget hoztam nektek, amelyre Lexa kért fel, hogy töltsem ki :) Tudom, tudom, még lógok a Fall Time Cozy Time taggel is, reményeim szerint a jövő héten kitöltöm azt is (így aaz ősz finisében). Addig pedig íme a kérdéseim és a válaszok :)


1. Körülbelül 20.000 könyv van az „Elolvasni” listádon. Hogy a fenébe döntöd el, hogy mit olvasol el legközelebb? Leginkább hangulatfüggő, hogy éppen mire vágyom: krimi, horror, vagy valami lightos szerelmi történet. Random dől el.


2. Már elolvastad, több mint a könyv felét, de egyszerűen nem tetszik neked. Abbahagyod, vagy folytatod? Folytatom. Félbehagyni egy könyvet ritka esetben szoktam, leginkább azért, mert egy részt mindig reménykedem, hogy ha a vége előtt 10 oldallal is, de lesz valami értelem benne, más részt nem vagyok az a könnyen feladós fajta :)


3. Közeledik az év vége és oly közel, mégis távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni, és ha igen, akkor mégis hogyan? Nincs olvasási kihívásom, nem a számokra, statisztikákra megyek, hanem az élvezetre, hogy nekem jó legyen. A saját ütememben olvasok, és olyan könyveket, amik érdekelnek, szóval ez nekem nem probléma :)


4. Egy könyvsorozatnak, amit egyszerűen imádsz, a borítói. Nem. Egyeznek!! Hogy birkózol meg ezzel a szörnyűséggel? Egészen könnyedén, mert számomra fontosabb a belbecs, viszont valószínűleg magamban dúlok-fúlok két sort, amikor felkerül a sorozat a polcomra. Legyen szép és egységes, de ha azt nézzük, az fontosabb, hogy a benne lévő szöveg mit ad, mint a borító.


5. Mindenki imádnak egy könyvet, amit te egyszerűen ki nem állhatsz. Kivel osztod meg az érzéseidet? A blogommal leginkább :)


6. Nyilvános helyen olvasol éppen és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mihez kezdesz magaddal? A sírás még nem fordult elő nyilvános helyen, de a majdnem sírás igen. Az általános dolgok jönnek ilyenkor: nagy levegő, tágra nyitott szemek, kevés pislogás, ha pedig ez sem segít, akkor a diszkrét könnytörölgetés :D


7. A folytatása egy könyvnek, amit nagyon imádtál, éppen most jelent meg, de már nem emlékszel mindenre az előző részből. Újraolvasod az előző könyvet? Vagy inkább nem olvasod el ezt a folytatást? Keresel valami összefoglalót róla az interneten? Esetleg elkezdesz bőgni a frusztrációtól?! Nem olvasom újra, hanem elkezdem a folytatást. mert úgy gondolom, hogy idővel előjönnek azok a dolgok, amikre éppen nem teljesen emlékszem :) Plusz a legkisebb részletek talán nem is annyira fontosak; ami lényeges, az úgyis megmaarad, ha már tetszett annyira a könyv, hogy a folytatását is a kezembe veszem.


8. Nem akarod senkinek, ismétlem, senkinek kölcsönadni a könyveidet! Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet? Ugyan úgy, ahogyan azokat, akik a fésűmet kérik kölcsön vagy az innivalómból kérnek: udvariasan közlöm velük, hogy ilyet nem szoktam, a fésűs és üveges dolgoknak egészségügyi okokból nem teszek eleget, a könyveim pedig a barátaim, szóval azért. Utóbbit aki egy kicsit is ismer megérti, ha meg nem ismer eléggé, akkor pedig annak sincs sok létjogosultsága, hogy kölcsönkér.


9. Ebben a hónapban már 5 könyvet kezdtél el és egyiket sem fejezted be. Hogyan lépsz túl ezen a „nem olvasási időszakon”? Nekem általában nem ilyen időszak van, hanem az, hogy jönnek a könyvek folyamatosan, és vannak, amiket régen várok, vagy nagyon-nagyon érdekel, és akkor azt rögtön el kell kezdeni, a már megkezdett könyvek meg várnak a sorukra félig befejezetten. Most is ez van a Lolitával, mert az Eleanor és Park csak egy kicsit szippantott be :)

10. Nagyon sok könyv jelenik meg, amikért szinte haldokolsz, hogy elolvashasd. Hányat fogsz ezek közül megvenni? Ha olyan, akkor majdnem mindet. Megjelenéskor általában sokkal olcsóbban a könyvek, így azzal mérlegelek, hogy ha megveszem a megjelenéskor, akkor jól járok, mert egyébként is megvásárolnám őket, így viszont kedvezményesebb áron juthatok hozzá.

11. Miután megvetted a könyvet, amire annyira vágytál, körülbelül mennyi ideig csücsülnek a polcodon mire elolvasod őket? 0 óra és 3 nap között változik általában, ez függ attól is, hogy éppen mit olvasok, mennyi a szabadidőm, hogyan haladok azzal a könyvvel, amit épp olvasok, stb. stb.  Amiért majd' megveszek, az általában annyira prioritást élvez, hogy azonnal nekikezdek, és teljesül a kilencedik pontban leírtak hada :D


A teget bárki kitöltheti, bejelölni pedig csak pár embert fogok: Katacita, Gabó, Niki, Mentavirág, Nalina, Anna, Dóri & Anett. :)


8 megjegyzés:

 1. Köszi! Imádom ezeket! :D (szép lett az új dizájn!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)))
   Köszönöm :) Nem vagyok vele teljesen elégedett még, de majd a könyvtárban, nagy képernyőn csiszolok még rajta :)

   Törlés
 2. Köszi a jelölést, ki fogom tölteni, viccesek a kérdések:)
  Nahát, milyen gyorsan olvasod az új beszerzéseket, nekem is rá kéne állnom valami hasonlóra, dehát esélytelen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, csak így a régebbi, kevésbé érdekes új beszerzések szorulnak háttérbe, ördögi kör ez :D

   Törlés
 3. Köszönöm a taget, tetszenek a kérdések. :D

  VálaszTörlés
 4. Jól teszed, hogy nem adod kölcsön a könyveid. Volt egy könyv amit nem tartottam túl nagy becsben, de mikor visszakaptam kávésan, gyűrötten és büdösen hát, az volt a tanulópénz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anyukám mesélt el egyszer egy hasonló történetet, és az ő példájából okulva nem adok ilyesmit kölcsön, illetve mert ami könyvet megveszek, és legalább tetszik kategória, azt nagyon féltem is :)

   Törlés