2015-05-27

Programajánló: Budapest-London-Budapest-tengely az Athenaeum Kiadóval


Az utóbbi időben sokat gondolkodtam azon, hogy mitől is igazán jó egy kiadó, mitől szimpatikusak, mitől olvasóbarátok, vagy csak szimplán kiemelkedőbbek, mint a többiek. Tulajdonképpen arra kellett rájönnöm, hogy engem a kommunikáció befolyásol a legjobban, mert ahol kedvesen, segítőkészen viszonyulnak az emberhez, ott baj nem lehet.

Van egy sor indokom (néhányat megosztanék, néhányat inkább nem - de ettől független egyiket sem írom le), amiért az egyik kedvencem a mai magyar piacról az Athenaeum. Szóval emiatt is gondolom úgy, hogy szerencsés az, aki el tud menni június 4.-én a zenés estjükre.

Hol: Kolor (Király utca 13., Budapest, 1075)
Mikor: 2015. június 4.18:30
Facebookon: itt található

Az est házigazdája: Karafiáth Orsolya.

Nyáry Krisztián, az Athenaeum Kiadó és a Magvető Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket.

Kapcsoljuk Londont - Kovács Eszter íróval és Likó Marcell zenésszel Peiker Éva szerkesztő beszélget (élő videóközvetítés).
Eszter könyve, a Let’s kifli az Athenaeum Kiadó „kivándorló” sorozatának első kötete, beszélgetés Londonból – Londonról. Géczi János A Bunkerrajzoló műve Likó Marci élettörténet-rekonstrukciója, amely megjelenése óta hatalmas érdeklődésnek örvend.

Színpadon a Words Are Melodies
A Words Are Melodies formáció 2013 szeptemberében állt először színpadra azzal a feltett szándékkal, hogy a mára hazánkban is igen népszerű slam poetry műfajt még több emberhez juttassa el azáltal, hogy ismert slammerek szövegeit használja fel dalszövegként. Abból kifolyólag, hogy minden slammer, és egy-egy slam szöveg is nagyon egyedi, a WaM dalai is rendkívül sokszínűek, zenéjükben keveredik a modern jazz, a funk, egy kis pop és a spoken word. A "megzenésített slammerek" közt van Kemény Zsófi, Csider István Zoltán, Pion István és Laboda Róbert is!


Hatala Csenge: Hírzárlat – könyvtrailer bemutatója
Balassagyarmat 1973. Magyarország első túszdrámája zajlott a nógrádi városban, a Pintye testvérek túszokat ejtettek, hogy külföldre szökésükben segítséget követeljenek ki maguknak. Tényregény, amely minden részletbe betekintést ad 40 év távlatából. 

A CreatIT bemutatja a MAD NEMERE című mobil alkalmazást 
Nemere István legenda. 650 könyv szerzője, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna még róla. Most mégis egy olyan regényt írt, amelyet előtte soha – humorral és nem kevés iróniával megfűszerezve. Nemerére vadászik mindenki, ellenségei száma végtelen. Most te is segíthetsz rajta, a MAD NEMERE mobiljátékban megmentheted őt. Ne tétovázz, töltsd le az alkalmazást androidos készülékedre (hamarosan elérhető lesz ios-re is). A CreatIT Solutions Kft. segítségével interaktív módon kipróbálhatja mindenki a játékot. 

Babiczky-Pfliegel Dóra: Ép testben 2 lélek – videóbemutató 
PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis- a teherbeesés ellenségei VOLTAK. Babiczky-Pfliegel Dóra ma már két gyönyörű kislány édesanyja, de ez ehhez vezető út nem volt egyszerű számára. Saját tapasztalatait és főzés iránti szenvedélyét csokorba szedte, részletesen kitérve a terhességet akadályozó betegségekre, és teherbeesést segítő ételek receptjeit összegyűjtve az Ép testben 2 lélek című könyvében.

Túlzások - Laboda Róbert költővel Szabó Tibor Benjámin beszélget
Laboda Róbert 1985. július 5-én született Nagykürtösön ( Szlovákia ), költő slammer. Tanulmányait a Konstantin egyetemen végezte Nyitrán. Gyermekszínjátszással foglalkozik, Komáromban tanít. Slammerként vált híressé, főleg a legutóbbi országos bajnokság kapcsán. Gyermekkora óta színpadon szerepel, amatőrként számos egyéni díjat nyert.

Laboda Róbert verseinek és slamjeinek értelmezése és értésre szellemes olvasót kíván, aki nem fél az iróniától. A társas létezés komplexitására figyelő versek hétköznapi helyzetekben megmutatkozó intenzív érzelmeken keresztül vezetnek el egészen a haza szeretetéig. Ha figyelmesen olvasunk, a humoros, önmagát folyton megkérdőjelező szövegek mögött egyszer csak meglátunk valami fojtogatót: a végletekig eltagadott magányt.

Csider István Zoltán, Pion István és Potozky László olvas fel Laboda Róbert verseiből. Romada János egy Laboda négysorost szaval. Kemény Zsófi, Gábor Tamás Indiana Laboda Róbert verseiből felolvasnak. Laboda-Mucha duó (Laboda Róbert és Mucha Attila játszik).


Hercsel Adél: AnyukaLand – videóbemutató
Adél AnyukaLand című humoros kis kötete garantálja a szórakozást és a kikapcsolódást minden édesanya számára. Történeket mesél, amit bizonyára sokan átéltek a babaváráskor, szüléskor és a picúr első napjaiban - viccesen és ironikusan. A sztorikat Földi Andrea grafikái teszik teljessé – tökéletes ajándék kismamáknak és kisgyerekes anyukáknak, a videóban pedig részleteket is hallhatunk a kötetből. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése