2015-10-08

KÖNYVBEMUTATÓ | Hilde Østby: A vágyakozás enciklopédiája

KÖNYVBEMUTATÓ rovatomban ezentúl könyves eseményekre invitállak Titeket. Az eseményt terveim szerint néhány nappal a megrendezés előtt teszem közzé a blogon, extrém esetben a bemutató napján. A szövegeket átemelem Facebookról, így azok természetesen nem az én írásaim (kivéve, ha nem láttok forrásmegjelölést). A cél, hogy minél többekhez eljusson egy-egy esemény híre, mert én személy szerint imádok ilyeneken részt venni :)


A BEMUTATÓRÓL

Mikor: 2015. október 8. 18:00
Hol: Muzikum Klub, Budapest (Múzeum u. 7.)

///A program ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.///

A vágyakozás enciklopédiája című regény bemutatója a szerzővel, Hilde Østby-vel
Moderátor: Winkler Nóra
Fellép: Dollár Papa Gyermekei

A vágyakozás enciklopédiája a norvég Hilde Østbynek első regénye, aki eszmetörténetből szerezte doktoriját, de újságíróként is dolgozott. A történet főszereplője elhatározza, hogy A-tól Z-ig terjedő szócikkekben feldolgozza a történelem és világirodalom leghíresebb szerelmeseinek vágyakozó történeteit, hogy bebizonyítsa, igenis létezik az a mindent elsöprő, és mindennél hatalmasabb érzés, amiért érdemes élni, és amibe érdemes belehalni is. Az enciklopédia mesél Dante és Beatrice viszonyáról, a morze-ábécéről, felfedi Rómeó és Júlia valódi históriáját, és megtudjuk, hogy Boleyn Anna hogyan szerezte meg, majd vesztette el VIII. Henriket. Emellett Werther, Lolita, Grace Kelly és az 1970-es angol labdarúgó-csapat is fontos szerepet kapnak a történetben. Mindeközben a háttérben kirajzolódik az enciklopédia mögött megbúvó szerkesztő, Liv Vestby története is.

A programot angol nyelven, magyar szikrontolmáccsal élvezhetitek.

Forrás: Facebook

A KÖNYVRŐL

A vágyakozás enciklopédiája izgalmas, okos és sokrétű regény a szerelem természetéről és történetéről. A főhős, Liv Vestby elhatározza, hogy könyvet ír arról, hogy létezik szerelem első látásra, és az A-tól Z-ig terjedő szócikkeiben feldolgozza a világtörténelem leghíresebb szerelmeseinek történeteit. Szó esik többek között Dante és Beatrice viszonyáról, a morze-ábécéről, Rómeó és Júlia históriájáról, megtudjuk, Boleyn Anna hogyan szerezte meg, majd vesztette el VIII. Henriket. Találkozunk a bibliai Onanával, a milói Vénusszal, Napóleonnal, Diderot-val, Jeanne D’Arc-kal, Júdással, egy szerelmes könyvtárossal és egy boldogtalan kerékpárszerelővel. Mindeközben a háttérben kirajzolódik az enciklopédia mögött megbúvó szerkesztő, Liv Vestby története is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése