2015-11-17

KÖNYVBEMUTATÓ | Hallgrímur Helgason: 101 Reykjavík

KÖNYVBEMUTATÓ rovatomban ezentúl könyves eseményekre invitállak Titeket. Az eseményt terveim szerint néhány nappal a megrendezés előtt teszem közzé a blogon, extrém esetben a bemutató napján. A szövegeket átemelem Facebookról, így azok természetesen nem az én írásaim (kivéve, ha nem láttok forrásmegjelölést). A cél, hogy minél többekhez eljusson egy-egy esemény híre, mert én személy szerint imádok könyvbemutatókra eljárni :)
A BEMUTATÓRÓL

Mikor: 2015. november 19. 18:00
Hol: Toldi mozi (Bajcsy-Zsilinszky út 36-38., Budapest, 1054)
Facebook-esemény

A Scolar Kiadó szeretettel várja Hallgrímur Helgasson 
101 REYKJAVÍK című kötetének bemutatójára

A szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget
A beszélgetés után a könyv alapján készült filmet vetítjük

Hlynur Björn harmincévesen még mindig az anyjával lakik, idejét főleg internetezéssel tölti. Békés mindennapjai azonban egy csapásra felbolydulnak: kiderül, hogy teherbe ejtette alkalmi szexpartnerét, és megtudja, hogy a nő, akibe szerelmes, nem más, mint anyja leszbikus szeretője, aki ráadásul készül hozzájuk költözni…

Az izlandi író fekete humorral átitatott történetében brutális őszinteséggel ír egy fiatalemberről, aki a végletekig fokozza a tétlenséget – mese a züllött és zseniális emberi természetről.

Olvasson bele könyvbe a Scolar Kiadó honlapján!
http://www.scolar.hu/101_rejkjavik_1842?keyword=101

A rendezvény ingyenes, a részvételhez a pénztárban tudnak jegyet igényelni

Forrás: Facebook

A KÖNYVRŐL

Hylnur Bjorn harmincévesen még mindig az anyjával lakik, idejét főleg internetezéssel tölti. Békés mindennapjai azonban egy csapásra felbolydulnak: kiderül, hogy teherbe ejtette alkalmi szexpartnerét, és megtudja, hogy a nő, akibe szerelmes, nem más, mint az anyja leszbikus szeretője, aki ráadásul készül hozzájuk költözni…

Hallgrímur Helgason antihőse posztmodern globális kultúránk terméke – amellett, hogy lusta, még mindig a szülői házban lakik, és a szociális háló tartja életben, az ambíció teljes hiánya, valamint mindent átható világfájdalom jellemzi, és morális érzéke is lesújtó állapotban van. Helgason fekete humorral átitatott történetében brutális őszinteséggel ír egy fiatalemberről, aki a végletekig fokozza a semmirekellőséget – mese a züllött és zseniális emberi természetről.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése