2015-11-10

KÖNYVBEMUTATÓ | Nathan Filer: A zuhanás sokkja

KÖNYVBEMUTATÓ rovatomban ezentúl könyves eseményekre invitállak Titeket. Az eseményt terveim szerint néhány nappal a megrendezés előtt teszem közzé a blogon, extrém esetben a bemutató napján. A szövegeket átemelem Facebookról, így azok természetesen nem az én írásaim (kivéve, ha nem láttok forrásmegjelölést). A cél, hogy minél többekhez eljusson egy-egy esemény híre, mert én személy szerint imádok ilyeneken részt venni :)A BEMUTATÓRÓL

Mikor: 2015. november 11. 18:00
Hol: Costa Coffee Eiffel (Teréz krt. 55-57., Budapest)

Izgalmas és fontos beszélgetésre hívunk mindenkit, a 2013-as COSTA BOOK AWARD nyertesének könyvbemutatójára:

A könyv történetét Matthew meséli el, aki imádott bátyja halála óta küzd a skizofréniával. Megtudhatjuk, miként süllyedt tudathasadásos állapotba Down-szindrómás testvére elvesztése után, miért okolja magát a tragédia miatt, s miért menekül képzelete világába.

E rövid leírás alapján szomorú, drámai történetet képzelhetünk el – ám a fiatal angol író oly páratlanul viccesen, szórakoztatóan, annyi szeretettel és megértéssel adja elő e szívszorító történetet, hogy a kötet az angliai megjelenés után rögtön a sikerlisták élére került.Megnyerte Nagy Britannia legismertebb közönségdíját, a Costa cég által alapított Costa-díjat. 

A téma nem véletlen, a szerző tíz éven át dolgozott pszichiátriai gondozóként, később pedig a Bristol Egyetemen a mentális egészség kutatásával foglalkozott.

Nathan Filer, a könyv szerzője
Horváth Gergely műsorvezető
Mészáros Béla színművész a TASZ Hullámvasút - Egy kicsit skizo fiú naplója című anti-stigma kampányának főszereplője

A rendezvény ingyenes!

Mindenkit szeretettel várunk az Eiffel téri Costa Coffee emeletén november 11-én, szerdán 18 órakor!


A KÖNYVRŐL

"A történetet Matthew meséli el, aki imádott bátyja halála óta küzd a skizofréniával. Matthew sorsát gyerekkorától a húszas évei elejéig követhetjük nyomon. Megtudhatjuk, miként süllyedt tudathasadásos állapotba Down-kóros testvére elvesztése után, miért és milyen mértékben okolja magát a tragédia miatt, mi okból hagyja ott a valóságot, s miért menekül képzelete világába. 

Filert a regény megírásához saját tapasztalatai vezették: tíz éven át dolgozott ápolóként pszichiátriai intézetben. A fiatal korosztálynál tapasztalható elmebetegségek egyre súlyosabb gondot jelentenek napjaink társadalmában e mű gondolkodásra késztet, és talán kinyitja a szívünket a lelki betegségekkel nap mint napos harcot vívók felé. 

E rövid leírás alapján szomorú, drámai történetet képzelhetünk el ám a fiatal angol író oly páratlanul viccesen, szórakoztatóan, annyi szeretettel és megértéssel adja elő e szívszorító történetet, hogy a kötet az angliai megjelenés után rögtön a sikerlisták élére került, az olvasók kedvencévé vált, s megnyerte Nagy Britannia legismertebb közönségdíját, a Costa cég által alapított Costa-díjat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése