2016-03-28

Rick Yancey – Végtelen tenger (Az ötödik hullám 2.)

FÜLSZÖVEG: Az első hullám nyomán sötétség támadt. 
A második hullámot csak a szerencsések élték túl. 
A harmadikat pedig a szerencsétlenek. 
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!

Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt. 
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek… 

Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő – életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést. 

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: CARTAPHILUS KIADÓI KFT. 
Oldalak száma: 312
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 340 g
ISBN: 9789632664125
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím:
Fordító: 

SZERINTEM: Azt hiszem, ha rögtön azzal nyitok, hogy nem igazán tetszett a könyv, akkor nem fogtok meglepődni, igaz? Legalábbis az első részről írt értékelésem után biztos nem.

Szóval Az ötödik hullám elég sok érzelmet váltott ki belőlem, viszont végigolvastam, érdekelt, az pedig más tészta, hogy majdhogynem listát is készíthettem volna arról, hogy melyik mozzanata melyik általunk már olvasott/ismert könyv cselekményét foglalja össze. De lépjünk tovább, a múlt elmúlt, és mindig szeretek a sorozatok folytatásainak második esélyt adni, hátha az író tud valami újat mutatni. Nos, ezen az a baj, hogy az a sztenderd sem segített, hogy általánosságban a sorozatok első része ütős, erősen nyit, a második rész pedig egy picit mindig "rosszabb", mert sajnos a Végtelen tenger is ilyen volt.

Míg az első rész cselekményével abból a szempontból nem volt semmi bajom, hogy pörgött, és lendületes volt, addig a második rész baromi unalmas, egy helyben való toporgás volt, ahol a karakterek gyakorlatilag siránkoztak, mellette pedig nem nagyon csináltak semmit. Persze, ha az ember belegondol, akkor egy ilyen posztapokaliptikus helyzet érzelmileg megterhelő, csak számomra inkább valamilyen brazil szappanopera-féle beütése volt ennek az egésznek a könyvben.

Nagyon szerettem volna szeretni, vagy csak hogy legalább tetsszen ez a trilógia (?), de egyszerűen nem ment, egyszerűen egyre inkább azt éreztem, ahogy haladtam előre a történetben, hogy ez sehova sem vezet, a végén pedig egyszerűen annyira untam az egészet, hogy odafigyelni is képtelen voltam. Szóval egyszerűen csak egyáltalán nem tudott lekötni, de falhoz nem vágtam, szóval annyira nem volt rossz, hálisten.

Mindezek mellett a filmre kíváncsi leszek, mert az első résznél nem volt annyira rossz a mozis élmény, habár kiemelkedő sem...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése