2016-04-13

Nicolas Barreau — A világ végén megtalálsz

FÜLSZÖVEG: A nő mosolya és az Álmaim asszonya után A világ végén megtalálsz a szerző harmadik, magyarul megjelenő könyve. 

Egy fiatal galériatulajdonos egy nap szerelmes levelet kap egy titokzatos hölgytől, aki Principessa néven írja alá a leveleit. Ki lehet ő? 

Habkönnyű szerelmi történet a szerző kedvenc színhelyén, Párizsban.INFORMÁCIÓ:
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 223
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 290 g
ISBN: 9789633551868
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Fordító:Fodor Zsuzsa
Eredeti cím: Du findest mich am Ende der Welt

SZERINTEM: Az írótól olvastam már egy könyvet, ami tetszett, szóval mindenképpen szerettem volna elolvasni a legújabb megjelenését is, ami A világ végén megtalálsz. Maga a könyv tetszett, viszont azt hiszem, megfejtettem, hogy milyen sémára épülnek Barreau könyvei.

Leszögezem így az elején, hogy tetszett a könyv, aranyos volt, kikapcsolt, és szórakoztatott, ám tipikusan az a romantikus történet, melytől nem illik túl sokat, túl mély értelmet várni (vagyis...talán egyiktől sem, de ez csak az én túl személyes véleményem), ezzel szemben mégis ajánlom az olvasását, mert kikapcsol, kiszakít a jelenből, a valóságból.

A regény főhőse ismét egy reménytelenül romantikus és szerelmes férfi, akinek a csetlés-botlásait követhetjük nyomon A világ végén megtalálszban. Tulajdonképpen nagyon nehéz bármit is mondani a könyvről úgy, hogy ne spoilerezzek, és ne lőjek le semmilyen poént, hiszen ha mindent elmondhatnék, akkor néhány mondatban össze tudnám foglalni a cselekményt.

Na de mégis milyen ez a könyv, ha nem árulok el róla túl sokat? Olyan, amit a hozzám hasonló ízléssel rendelkezőknek is bátran ajánlok, ha nem a sötétebb kategóriában szeretnének olvasnivalót válogatni, hanem aktuálisan éppen szeretnének más vizekre evezni. A műfaj rajongóinak pedig adott a regény.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése