2016-10-22

Sarah Andersen – Felnőni ​kiábrándító

FÜLSZÖVEG: Úgy ​​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!

Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: FUMAX KFT 
Oldalak száma: 112
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 166 g
ISBN: 9786155514753
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016 
Sorozat:SARAH SCRIBBLES 
Illusztráció: RAJZOKKAL
Fordító: Tót Barbara
Eredeti cím: Adulthood Is a Myth

SZERINTEM: Nem szoktam képregényt olvasni. Az távolabb áll tőlem, mint a történelmi romantikus regények, de ez más. Itt-ott beleakadtam már Sarah képeibe (leginkább angolul), de sosem volt nyilvánvaló számomra, hogy ez valahogy több, hogy konkrétan egy könyvnyire (na jó, fél könyv, a maga 112 oldalával) való szórakozás. Egészen eddig.

Kettő Facebook-oldal foglalkozik a Sarah's Scribbles-szel, az egyik magyarul, a másik pedig az, melyet Sarah "üzemeltet", s mindkettőn elérhetőek képek, melyeken egy-egy rövid történet van – a könyv is ezekből épül fel.

De hogy miért is ennyire szórakoztató, és miért tudunk vele nagyon sokan azonosulni? Nyilván rá lehet húzni a generációs pszichomaszlagot, de ezen túl nagyon sok introvertáltakra jellemző dolog is van benne, ami rám (sajnos vagy nem sajnos) mindenképp jellemző, no meg ott van az is, hogy Sarah – gondolom – nagy könyvmoly, így olvasással kapcsolatos oldalak is vannak szép számmal, mely mindannyiunknak nagyon ismerős lehet, heves bólogatások közepette.– ez az a kép, amivel 100%-osan azonosulni tudok. Többek között, mert sok mással is :D

Vannak visszatérő motívumok, mint például egy nyuszi, aki körülbelül Sarah lelkiismeretét hivatott ábrázolni, vagy a menstruációs oldalaknál a méhe, ami elsőre elég bizarrul hangozhat, de nem kevésbé vicces, ahogyan azt ábrázolja, hogy nekünk lányoknak valóban sok dologba képes beleszólni a PMS, de a menstruáció is.

Összességében azt tudom mondani, hogy meleg szívvel ajánlom ezt a könyvecskét, mert szórakoztató, és sok oldalon magára ismerhet az olvasó. Könnyed és humoros szombat-vasárnap délutáni kikapcsolódás azoknak is, akiktől távol áll a képregények világa.


2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem az új Harry Potter könyvvel együtt ezt is meg fogom venni :P Már a megjelenésekor szemezgettem vele, mostanra pedig megérett a döntés. Néha úgy is kell egy kis könnyedebb olvasmány ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem tetszeni fog, nehezen tudom elképzelni, hogy lenne olyan fiatal, aki nem tudna akár csak néhány képpel is azonosulni 😊☺️

      Törlés