2016-12-18

Homonnay Gergely – Puszi, ​Erzsi!

Homonnay Gergely – Puszi, ​Erzsi! könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló, György Tekla, Tekla Könyvei
FÜLSZÖVEG: Erzsébet ​​Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony… Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos – többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.

Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket.

Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.

"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami csiklandozza a másikat – akár egy életen át."

Erzsébet Fenevadova


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft. 
Oldalak száma: 185
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 256 g
ISBN: 9789634330400
Nyelv:MAGYAR 
Kiadás éve: 2016 
Illusztráció: FEKETE-FEHÉR RAJZOKKAL
Illusztrátor: Zsiga Laura

SZERINTEM: Erzsébet elnökasszonyt követem a Facebookon, így mindenképp érdekelt a szolgája által tolmácsolt könyve, melyből kiderül nagyságának és uralkodásának hogyanja, illetve mikéntje.

Ennél komolyabbra fordítva a szót, mi az, ami mindennél jobban vonzza az internet népét? Naná, hogy a cuki cicás képek és videók – igen, ahogy öregszem, én is egyre több ilyesmit csekkolok a neten, de hát olyan édesek *-* És a cukiságfaktort mi az, ami feljebb is tudja nyomni? Igen, a humor. Vagy nálam például a szarkazmus – utóbbi található meg jobban eme könyvben.

A könyv – ha lehámozzuk róla a vicces sztorikat, illetve a komoly macskamániát –, akkor tulajdonképpen két dolog szúr szemet: az egyik a magyar online tér leghíresebb macskájának története, hogy hogyan hajtotta uralma alá Gergelyt, másrészt pedig Demény jutott eszembe, csak nyilván macskás szemmel, mégpedig a felelős macskatartás. Elolvasva a könyvet igazából utóbbi volt a legerősebb bennem, hiszen elég sokszor megfordult Erzsi a cicászaton, olvashattunk arról, amikor műtötték, hogy biztosan ne legyenek pici Erzsik; vagy hogy például reggelente nem csak a kávé lehet meglepetés, hanem bizony a cicakaki is – hát még a bosszúból elkövetett cicahányás Gergely új, és drága francia ágytakaróján – többszörösen elkövetve. Demény után (róla nem olvastam még) viszont hiánypótló ez a könyv a felelős kisállattartás szemszögéből nézve, amiről igenis fontos beszélni, főleg úgy, hogy ha csak nem én keveredtem bele nagyon a sűrűjébe, de mostanában mintha több ember szeretne/tart macskát.

Forrás: https://www.facebook.com/fenevadova

A humorral és a mindennapi sztorikkal pedig egy hihetetlenül élvezhető, kikapcsoló, szerethető, és szórakoztató könyvet kapunk. Rövidsége végett (185 oldal) pedig az olvasni annyira nem szerető, ám macskabolond ismerősöknek is remek ajándék lehet. Sok benne az igazán találó, és szintén elég humoros illusztráció, szóval a könyv külcsínye is megnyerő.

Tetszett, macskabolondoknak mindenképp ajánlom! :)

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗

2 megjegyzés: