2016-12-22

Rachel Cohn & David Levithan – Kihívások ​könyve (Dash és Lily 1.)

Rachel Cohn & David Levithan – Kihívások ​könyve (Dash és Lily 1. könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló, György Tekla, Tekla Könyvei
FÜLSZÖVEG: Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!


INFORMÁCIÓ: 
Kiadó: Tilos az Á Könyvek 
Oldalak száma: 280
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 360 g
ISBN: 9789634101000
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2015 
Fordító:Lázár Júlia

SZERINTEM: Idén elhatároztam, hogy könyvekkel is készülök a karácsonyra, és ennek az egyik alapja a Kihívások könyve lett. Nem volt teljesen új számomra Rachel Cohn és David Levithan duója, hiszen korábban már olvastam a Nick és Norah végtelen éjszakáját, ami nem volt rossz, így bátran kezdtem bele a karácsonyi sztori első felvonásába is. Tulajdonképpen mostanában egyre jobban élvezem ezeket a tini/romantikus könyveket, szóval kezdem úgy érezni, hogy az óvatos tapogatózást is elhagyhatom lassacskán.

Ha nagyon le akarom csupaszítani a történetet, akkor azt tudom rá mondani, hogy tipikus, kiszámítható, meg hogy klisé, de őszintén szólva ezek egyike sem állná meg a helyét rendesen, hiszen nem erről van szó. A regény élvezhető, és érdekes, főleg úgy, ha az ember karácsonyra hangolódva veszi kézbe, amikor kicsit nyugi van, elengedi a fontosabb nyűgöket, és csak szimplán kikapcsolódni szeretne.


A történet egy piros Moleskine notesszel kezdődik, ami nekem nagyon tetszett, mármint tök jó ötletnek tartom a mai online világban, hogy nem lehet csak úgy "lestalkolni", hogy ki a másik, mert nem hagy semmilyen elektronikus lenyomatot maga után. Tetszett a levelezés, meg ami mögötte volt a két fiatal részéről, s azt hiszem, ezzel nem igazán spoilerezek, de erre írtam fentebb, hogy kiszámítható, ugyanis végül találkoznak ám mégsem az a könyv vége, hogy Dash és Lily megpillantották egymást és vége, hanem azért ez a rész is ki van bontva. De még mennyire! Ugyanis a sztori nem rekedt meg a karácsonynál, hanem egészen szilveszterig folytatódik, ráadásul úgy, hogy a két főszereplőnk már személyesen is ismeri egymást, amiből aztán egy sor újabb bonyodalom is kibontakozik.

Tetszett a könyv egyszerűsége, s ebben rejlett a nagyszerűsége is véleményem szerint. Karácsonyra hangolódva, vagy épp karácsonykor, bekuckózva olvasva ajánlom, mert nagyon sok elemet felvonultat a két író, úgy mint a rejtélyek (a notesz körüli kihívások), romantika, téli New York, és humor, mindemellett pedig az ember hiába hinné, hogy minden idilli – nem az –, de így is egy szerethető történet kerekedett ki a kalamajkából.

Tiniknek és felnőtteknek is ideális olvasmány!

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése