2017-03-12

Barbara Pease & Allan Pease – Testbeszéd ​a szerelemben

Barbara Pease & Allan Pease – Testbeszéd ​a szerelemben könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló, György Tekla, Tekla Könyvei
FÜLSZÖVEG: Mindennapi kommunikációnk 60-80%-ban gesztusok révén, testbeszéddel történik. Testbeszédünk segítségével jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, s azt is, hogy a másik számára megközelíthetők vagyunk. A boldog szerelmesek tudják, hogy a gesztusok és az arckifejezés fontosabb a szavaknál.

A párkapcsolatban élők többsége fáradságosan törekszik tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatra, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy a férfiak és a nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak. Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni!

Erről szól ez a könyv, melyből sokmindent megtudhatunk például 
– a férfi és a nő szerelmi testbeszédéről, 
– a vonzás folyamatáról, 
– az első randevúkról, az internetes randikról, 
– a sikeres párkapcsolatok titkairól.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 150
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 150 g
ISBN: 9789635309702
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Illusztráció :RAJZOKKAL
Fordító:Sóvágó Katalin

SZERINTEM: Még tavaly nyáron az egyik női magazinhoz volt mellékelve ez a kis könyvecske, és igazából nem gondolkodtam sokat, tudtam, hogy nekem ez kell. Akkor egy viszonylag friss kapcsolatban, na meg pszichológia...azt hittem, tud valami okosat mondani, amit akkor azonnal tudok hasznosítani, utána pedig hosszabb távon is... Aztán mégis sok hónap telt el, mire kézbe vettem.

A címe egyébként megtévesztő, mert nem arról szól, hogy a szerelemben (párkapcsolatban?) hogyan használjuk a testbeszédet, hanem sokkal inkább arról, hogy hogyan ismerhetjük fel a másik nem  (vagy csak szimplán a másik ember) jelzéseit arra, hogy szimpatikusak vagyunk neki, szeretne jobban megismerni, vagy egyáltalán lehet-e többről szó. A könyv gyakorlatilag 3/4-e ezt taglalja, ami azoknak teljesen jó, akik épp randiznak, vagy azért vannak elkeseredve, mert mintha láthatatlanok lennének a másik nemnek. Kicsit tovább gondolva egyébként nem mindenképpen szerelmi testbeszéd, hiszen – szerintem – ha valakivel csak szimplán barátkozik az illető, akkor is hasonló gesztusokat, tudattalan jelzéseket küldünk, csak nyilván ilyenkor le van fixálva, hogy barátság, és nem szerelem az ismerkedés tárgya.


Körülbelül 30 oldal van a "Sikeres párkapcsolatok titkai" résznek szentelve, ami sajnos számomra eléggé semmitmondó volt. A könyv struktúrája egyébként jó, úgy van felépítve, hogy könnyen fogyasztható, és nem zúdít az emberre temérdek információt egyszerre, egy oldalon nagyjából negyed-féloldalnyi szöveg van, sok benne az illusztráció, és gyakorlatilag úgy tudnám leírni, mint zsebkönyv kezdőknek az ismerkedés testbeszédéről. Én olvastam már könyvet a témában (ezt) így nekem mondhatni az alapok már megvoltak, habár a mindennapjaimban tudatosan nem figyelek a kommunikáció eme módjára.

Akit érdekel a téma, és abszolút kezdő, annak bátran ajánlom a könyvet, de aki már olvasott itt-ott pár dolgot a testbeszédről, annak valószínűleg kevés, és csak ismétlés lesz.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése