2017-03-30

BORÍTÓLELEPLEZÉS | Diana Gabaldon – Őszi dobszóFÜLSZÖVEG: Skóciában ​kezdődött, egy ősi kőkörnél. Ott, ahol a kiválasztottak számára megnyílik egy átjáró a múltba – vagy a halálba.

Claire Randall túlélte ezt az elképesztő utazást, méghozzá nem is egyszer, hanem kétszer. Első útja végén Jamie Fraser, a 18. századi skót harcos ölelő karjai között kötött ki, akinek iránta érzett szerelme legendássá vált – egy tragikus szenvedély meséjévé, melynek végén Claire visszatért a jelenbe, hogy világra hozza a férfi gyermekét. A nő két évtized elteltével másodjára is útra kelt, ezúttal Amerikába, ahol a határvidéken újra találkozott Jamie-vel. Valakit azonban hátrahagyott a huszadik században: a lányukat, Briannát…

Brianna felkavaró felfedezést tesz, ami a kőkörhöz vezeti őt, ahol a lány a félelmetes ismeretlenbe veti magát. Miközben anyja és sosem látott apja után kutat, kockára teszi saját jövőjét, hogy megváltoztassa a történelmet… És hogy megmentse szülei életét. De ahogy Brianna beleveti magát az érintetlen vadonba, egy szívszorító találkozás folytán talán örökre a múltban ragad…
Vagy ott, ahol lennie kell, ahová a szíve és lelke kötődik…
A negyedik rész is kettő kötetben érkezik, mert összesen 1192 oldalas lett a magyar fordítás. Őszintén szólva remek sorozat, rettenetesen addiktív, és eddig azt tudtam mondani a magyar kiadásra, hogy büszke vagyok rá, mert milliószor jobb, mint az angolszász: egységes, egyszerű, de mégis nagyszerű, mondhatni tekintélyt parancsoló. Nos, a negyedik rész pont ennyire nem tetszik, mert egyrészt ha már a narancssárga árnyalataiban pompázott az első három Outlander felirat, akkor miért rózsaszín a jelenlegi? Ha a sztorihoz van is köze, így már közel sem egységes a kiadás, és őszinte leszek, nekem ez így nem igazán jön be :( Viszont szerencsére a belbecs sokkal fontosabb, mint a kinézet, szóval a borítón túl lehet – és kell is – lépni viszonylag gyorsan.

A SZERZŐRŐL


Diana Gabaldon a nyolc részből álló Outlander sorozat nemzetközileg elismert írója. Mexikói-amerikai és angol-amerikai származású, zoológiát és tengerbiológiát tanult, viselkedési ökológiából doktorált. Családjával és rengeteg más válogatott vadállattal együtt az arizonai Scottsdale-ben él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése