2017-05-09

Kurt Hörtenhuber – Oups 1.-4.


Még télen érkezett hozzám négy kis könyvecske, melyekről nem sokat tudtam előtte, hogy miről szól, vagy hogy hogyan is viszonyuljak hozzájuk. Azt az információt kaptam, hogy mesekönyvek, de a felnőttek is ugyan annyira élvezik majd, mint a gyerekek.


Tulajdonképpen igen, és valahogy nem is mesekönyvként definiálnám, sokkal inkább lélekerősítőként, vagy olyan szövegekként, amik azonnali tanulságot adnak. Rövidek, mindössze kb. 50 oldalasak, de mégis komolyan felhívják az ember figyelmét arra, hogy ebben a rohanó világban kicsit lassítsunk le, és figyeljünk magunkra, és a környezetünkre: a természetre, vagy a barátainkra.


A kép kattintásra megnő, és olvasható a szöveg. Gyakorlatilag mind a négy könyv felépítése ilyen: egy oldalnyi szöveg, illetve a másik oldalon egy szépséges rajzolt kép, alatta pedig az adott oldalnak a tanulsága. Persze, van, amikor közhely ez a tanulság, de sok olyan is van benne, amire öröm ránézni.


A könyvek végében pedig ilyen kis beragasztott borítékok várják az olvasót, amikben a könyv tanulságai, illetve pici rajzai (konkrétan a jobb oldalak) vannak, névjegykártya méretű kártyákon, amiket akár barátoknak, ismerősöknek is oda lehet ajándékozni.

Bevallom, volt néhány oldal, amiket telefonnal lefényképeztem, és elküldtem ismerősöknek, hogy nahát, ez mennyire igaz, és mennyire jó lenne, ha így lenne. Összességében a könyvek kedvesek és aranyosak, és ha az embernek van némi nyűgje, akkor sokkal inkább úgy érezheti, hogy ez nagyon kellett neki, nagyon szüksége volt rá, és jókat tud mosolyogni a szövegek igazságán.


A könyvekért köszönet a Dabasi Nyomdának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése