2017-07-24

Yael Adler – Bőrügyek

FÜLSZÖVEG: A ​bőr a lélek tükre, a képernyő, amelyen láthatóvá válnak a bensőnk, a tudattalanunk történetei. Jó bűnügyi technikusok módjára megszállottan közvetett bizonyítékok után kutatunk a bőrön. A nyomok néha mélyen bevezetnek minket a test belsejébe. Hirtelen felfedezzük, hogy a bőr elmeséli, ha a lélek hiányt szenved valamiben, beszámol stresszről, a lelki egyensúly hiányáról, vagy a szerveinkről és táplálkozási szokásainkról.

A ráncok gondokról és örömről árulkodnak, a hegek sérülésekről, a merevre botoxozott mimika az öregedéstől való félelemről, a lúdbőr félelemről vagy kéjről, a pattanások némelyike pedig arról, hogy túl sok tejet, cukrot vagy fehér lisztet fogyasztunk vagy érzékenyek vagyunk rájuk. A túlsúly oda vezet, hogy bőrredők alakulnak ki, bennük fertőzés léphet fel; a száraz vagy a verejtékező bőr sokszor azt jelzi, hogy baj van a pajzsmirigy működésével. A bőr olyan, mint egy nagy képeskönyv, tele nyilvánvaló és rejtett nyomokkal és utalásokkal. Aki tud olvasni a nyomokból, ámulva tapasztalhatja, hogy a látható sokszor elvezet a láthatatlanhoz.

A bőrünk lenyűgöző szerv, az emberi szervek közül a legnagyobb. Csodálatos alkotás! Ez a könyv abban kíván segíteni, hogy a rajta lévő nyomokkal együtt jobban megértsük bőrünket – s vele együtt saját magunkat is. Ismerjük meg együtt ezt a csodát, és meglátod, tested végiglúdbőrzik az izgalomtól!

INFORMÁCIÓ: 
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 357
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 362 g
ISBN: 9789633552889
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Illusztráció: RAJZOKKAL
Fordító: Fodor Zsuzsa

A könyv ezen a linken online elérhető.

SZERINTEM: Két éve, szintén nyáron nagyon szerettem a Bélügyeket, szóval kíváncsi voltam a többi "ügyekre" is. ezért örülök, hogy most lehetőségem nyílt elolvasni a bőrrel kapcsolatos kötetet, ami nem kevésbé volt érdekes, mint a beleinkről szóló rész.

Alapvetően szerintem egyikünk sem gondolná, hogy a bőr ennyire nagyon jelentős, mint ahogyan ezt Dr. Yael Adler leírja. Laikusként szerintem sok dolog felett hajlamosak vagyunk elsiklani, na meg amikor betegségekről, komoly egészségügyi problémákról van szó, akkor bőr szinte soha nem is kap kitüntetett figyelmet. Talán ezért is hasznos és fontos olvasmány a Bőrügyek, mert közérthetően, laikusok számára is érdekesen ad át olyan információkat, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne legyen problémánk a bőrünkkel.

Személy szerint nekem nagyon tetszett, hogy tényleg egy átfogó ismeretanyagot kapunk, kezdve azzal, hogy hogyan és miből épül fel a bőr, mely szinteken mi és hogy zajlik, majd erre az ismeretanyagra építve magyarázza el a doktornő a különböző, nagyjából mindennapos fertőzések, betegségek mibenlétét. Az pedig szerintem egy hatalmas pluszt ad az egész könyvhöz, hogy Giulia Endershez hasonlóan Yael Adler is hatalmas arc, és poénosan, a fiatalokat is abszolút megfogva ír (mindemellett pedig nekem nagyon szimpatikus volt, hogy Twitteren és Instagramon is követte a könyvével kapcsolatos bejegyzéseimet, szóval abszolút egy "elérhető", olvasóközeli író benyomását keltette). Egyébként elméletileg az előadásai is ilyenek, bár őszintén szólva nem igazán néztem meg egyiket sem, mert németül nem beszélek.

A Bőrügyek tényleg minden bőrrel kapcsolatos problémát kielemez, legyen szó a mindennapi tisztálkodásról, a szépészeti beavatkozásról, a szexualitásról, vagy éppen a bőr szempontjából vett helyes és helytelen táplálkozásról. Nagyon részletes, és sehol nem találkoztam benne olyan ismeretlen, orvosi kifejezéssel, amit nem értettem volna, tehát tényleg egy olvasóbarát és érdekes olvasmány. Ajánlom mindenkinek, hiszen az egészségünk fontos, és habár világot nem vált, azt hiszem, mindenki fel tud fedezni benne olyan dolgokat, amikről eddig nem is tudott, hogy rosszul tette a bőre szempontjából.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése