2017-11-12

Oravecz Nóra – Van ​egy ötletem

FÜLSZÖVEG: Hogyan ​lehet sikeres énmárkát építeni az online világban? Van egy ötleted, de nem tudod, miként fogj hozzá a megvalósításhoz? Hogyan érheted el, hogy a neten milliók kövessék a bejegyzéseidet? 

Oravecz Nóra saját tapasztalatai mellett ezúttal a legsikeresebb hazai és nemzetközi bloggerek, illetve véleményvezérek tanácsait is megosztja olvasóival, így a leghitelesebb szakemberektől tudhatjuk meg, 
– miként érhetjük el, hogy emlékezzenek ránk; 
– hogyan alakíthatunk ki elkötelezett követői bázist; 
– mi kell egy pénzügyi szempontból is megtérülő énmárka felépítéséhez. 

A Van egy ötletem kihagyhatatlan azok számára, akiket érdekelnek a közösségimédia-sztárok kulisszatitkai vagy az énmárkaépítés kipróbált és bevált módszerei, de azok számára is nélkülözhetetlen, akiknek van egy ötletük, amit az online világban szeretnének megvalósítani. 

Oravecz Nóra számos sikerkönyv szerzője, a Huffington Post díjazott bloggere. Világszerte tart workshopokat és előadásokat egyebek mellett énmárkaépítés és kapcsolatépítés témákban.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft. 
Oldalak száma: 194
Borító: KEMÉNYTÁBLA
Súly: 344 g
ISBN: 9789634331926
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017

SZERINTEM: Ha valaki azt mondja nekem pár hónappal ezelőtt, hogy én Oravecz Nórát fogok olvasni, sőt, még tetszeni is fog, akkor minimum jól kiröhögtem volna. Aztán jött a Cosmopolitan Blogger Day, ahol épp bent ültem az előadásán, amin enyhén szólva meglepődtem. Egy hihetetlenül pörgős, mosolygós, teli energia csaj tolta le azt a 15 percet, teli információval, úgy, hogy már az alatt a negyedóra alatt is elkezdtek cikázni a fejemben a gondolatok pár változtatásról. Szóval így lett egy olyan ötletem, hogy elolvasom a legutóbbi könyvét – és ahogy látom, nagyon sokunkat meggyőzött azon az októberi délutánon.

A könyv egy hihetetlen pozitív élmény volt számomra abból a szempontból, hogy egyrészt Nóri bepillantást engedett az életébe, és hogy mivel foglalkozik azóta, hogy "eltűnt" Magyarországról, másrészt pedig azért, mert tényleg nagyon jó ötletei vannak azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet és érdemes közösséget építeni, és elindulni afelé, hogy influencer váljon az olvasóból, vagy például cégekkel együttműködni. Utóbbi téma viszont számomra kicsit behatárolt is volt, hiszen példának okáért egy könyves blog réteg blog, közel sincs annyi lehetőségem vele, mint mondjuk egy beauty/fashion/lifestyle témában, akár a blogon, akár a Facebookon, Instagramon megjelenő szponzorációkról van szó. Nem zárkózom el előle, de úgy gondolom, hogy egy hozzám közeli példával éljek, hiába szeretem a rúzsokat, és hiába dicsérik meg minden alkalommal, amikor könyves eseményre megyek, egyszerűen nem férne el ilyesmi a social media felületeimen, de főleg nem a blogon. Előbbin még talán, de utóbbin semmiképp, így kicsit vegyes érzéseim voltak az olvasottakkal kapcsolatosan.

Forrás
A közösségépítéssel kapcsolatos gondolatok viszont szuperek voltak, talán ez az egy olyan téma, amivel abszolút tudok azonosulni, és próbálom is megfogadni a tippeket, tanácsokat – esetemben feléleszteni az ezer éves, ámde halódó Facebook-csoportomat.

A vegyes érzéseim pedig abból is adódnak, hogy tulajdonképpen tisztában vagyok vele, hogy a nemzetközi piacon egy magyar könyves blog nem rúg labdába, Magyarországon pedig elég ismertnek, olvasottnak érzem magam ahhoz képest, hogy nekem ez a blog hobbi az egyetem és a munka mellett. Ahhoz, hogy pénzt lássak a blogból annyi energiát kellene beletennem, amire egyszerűen nincs jelenleg kapacitásom. Úgy gondolom, hogy a Van ​egy ötletem inkább azoknak a bloggereknek, vagy wannabe bloggereknek íródott, akik több témával foglalkoznak a felületeiken, főleg kezdőként tényleg nagy segítség lehet.

Viszont nagyon tetszett, hogy hihetetlenül pozitív és optimista ez az írás, és amíg olvassa az ember, addig tényleg elhiszi, hogy mindenre képes lehet a blogjával, újabb ötletek is születnek fejben, egyszóval már ezért határozottan örülök, hogy elolvastam ezt a könyvet. Amolyan Soma-érzéssel vedd el, amire szükséged van, a többit élvezd (az ő könyvei is ilyenek számomra). Ja, és Oravecz Nóra ma már teljesen más, mint amit pár éve láttunk belőle, megérdemel minden fanyalgótól még egy esélyt szerintem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése