2017-12-10

Karácsonyi könyvajánló (2017)


Tavaly is csináltam karácsonyi könyves listát, ám akkor leginkább általánosságban gyűjtöttem össze a téli-ünnepi köteteket, most viszont az idei megjelenések közül szemezgetnék kicsit. Alapvetően olyan könyvek szerepelnek ebben a listában, amiket én is szívesen olvasnék, de az összes olvasása valószínűleg lehetetlen küldetés, szóval álljanak itt úgy, mint kedvcsináló számotokra :)


Matt Haig: A ​lány, aki megmenti a karácsonyt (A fiú, akit Karácsonynak hívnak 2.) 
Igaz az első részt nem olvastam, viszont a szerző egy másik művét igen, azóta pedig Twitteren is követem, és nagyon szimpatikus, amiket ír. Szóval szeretnék tőle többet olvasni, komolyabbat, és kevésbé komolyabbat is.

Tom Fletcher: Christmasaurus 
Ez egy olyan kötet, amit rengeteg helyen láttam már, így leginkább ezért birizgálja a fantáziám.


Csapody Kinga (szerk.): Szívek ​dallama
A Szívek dallamát olvastam már, és agyon tetszett, így ő nem kívánságlistás, hanem általam melegen ajánlott karácsonyi könyvecske négy szuper történettel.

Fredrik Backman: Ditt ​livs affär
Ez a könyv a kakukktojás, hiszen nem tudok róla, hogy idén magyarul megjelenne, de töretlen szerelmem Fredrik Backman irányába nem engedi, hogy kihagyjam ezt a 80 oldalas novellát a felhozatalból. Hamarosan remélem magyarul is olvashatjuk :)

Boldizsár Ildikó & Farkasházi Réka: Igazi ​karácsony
Ez a könyv is kicsit kilóg a listából, már amennyiben klasszikus értelemben vesszük, ugyanis könyv és CD a "kötet". Szerintem klassz dolog, hogy hanganyag is tartozik a meséhez, néha elkél a zenei frissítés is, avagy túllépve Michael Bublén és a kórusok által énekelt népi énekeken.
Idén egyébként mintha kevesebb karácsonyi megjelenés lenne, mint tavaly, de sebaj, ebben az időszakban a korábbi évek "termését" is megtaláljuk, nagyjából lehetetlenség mindent egyszerre végigolvasni. Egyébként találtam még néhány romantikus idei karácsonyi könyvet is, de azokat kihagytam a listából, mert nem igazán rajongok a műfajért.

Remélem nektek is sikerül találnotok érdekes olvasmányokat a 2017-es karácsonyi kínálatból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése