2017-12-28

TOP 10 OLVASMÁNYOM 2017-BEN


Tavaly kimaradt ez a bejegyzéstípus, de idén szeretném nektek megmutatni, hogy melyik könyvek nyerték el a leginkább a tetszésem, melyekre tekintek kicsit másként, több szeretettel, és ezek azok, amiket bármikor bárkinek ajánlok, ha például egy könyvesboltban elénk kerül.

A könyvek nem tetszési, hanem olvasási sorrendben találhatóak. Nem tudok, és nem is szeretnék különbséget tenni köztük.Vagyis tulajdonképpen az Ambrózy-sorozat, hiszen zseniális, én személy szerint imádom. Ebben az évben ezt a kötetet, illetve a kiegészítő novellát olvastam, de már a polcomon csücsül a Nász és téboly is. Elfogult vagyok, és szerintem jövőre ugyan úgy fent lesz a 2018-as listámon.


Fábián Janka nagy-nagy pozitív csalódás volt számomra, bár szánom-bánom, több könyvét nem olvastam még eddig. De ami késik, nem múlik, mindenképpen szeretném kézbe venni a többi történetét is!


Nem tudtam, és nem is akartam kimaradni a nagy netflixes hype-ból, igaz, nekem a sorozat túl érdektelen volt egy rész alapján, ellenben a könyv nagyon tetszett, még akkor is, ha sokan a lassú és a száraz jelzőkkel illették.


Mindig is érdekeltek az érdekességek, és a köztudatban nem igazán ismert információk a városokról, a Mesélő Budapest pedig ezekkel van tele. Imádtam.


Jaj, jaj. Nagyon sokáig toltam magam előtt az olvasását, és annyira sajnálom. Hihetetlenül szerettem, modern kísértethistória, és nyilván a múlt is megjelenik. Az pedig hab a tortán, hogy a volt svédtanárom, Annus Ildikó fordította.Ez az a könyv, amit elvileg nem "kellene" annyira reklámozni, de ahogy mondani szoktam, elég szégyentelen vagyok, szóval elolvastam, írtam róla, és még tetszett is. A bejegyzésben bőven kifejtettem, hogy miért.


Ezt a könyvet az arra fogékonyaknak ajánlanám (gyászolók, vagy akiket nagy veszteség ért bármikor). Hiszek az ilyesmiben, szóval nekem azért is jelent ilyen sokat.


"Csak beleolvasok" – mondtam én, majd körülbelül a harmadánál tettem le. Elgondolkodtató és addiktív olvasmány, ráadásul Reminit is jobban megismerhetjük ezáltal, akit azt hiszem, nagyon megkedveltem.


Ártatlan, én most nem akarok ennyire komolyat olvasni címen indult, de mindig ezekből lesznek a legemlékezetesebb olvasmányélmények. Nem trendi téma, ráadásul nem is tegnap íródott, de az én lelkem megfogta.

A TELJES HARRY POTTER-SOROZAT

Ez a rész a kakukktojás, hiszen nem egy könyvről van szó, hanem hétről. Idén olvastam el a második felét, és hihetetlen, hogy mennyire ráfüggtem, és alig tudtam letenni. Első olvasás volt, de 23-24 évesen is ugyan olyan élmény, mintha tizenévesen vettem volna a kezembe.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése