2018-01-01

A TERVEIM 2018-RA


Csak úgy, mint az évösszegzés, az év tervekkel való nyitása is kezd hagyomány lenni a blogon :) Általában nem sok pont van, de talán nem is ez a lényeg, sokkal inkább a listázgatás, és év végén az összegzés, hogy mit sikerült tartani, és mit nem.


Több olyan bejegyzést szeretnék, ami nem könyvértékelés. Ezek persze nyilván könyves posztok attól függetlenül, de 2017-ben realizáltam, hogy egyrészt ti is nagyon szeretitek ezeket olvasni, másrészt én is imádok ilyesmiket írogatni. Pluszban ugye ez egy blog, ahol a véleményemet, nézőpontomat oszthatom meg, szóval minden feltétel adott.

Rendszeresebben szeretnék posztolni a blogon és a közösségi médián. Sajnos ez eddig nem igazán jött össze, fényképezni természetes fényben jó; sokszor hulla fáradtan inkább neki sem kezdek egy könyvértékelésnek, amikor pedig lehetne rendszer, és megírok több bejegyzést, akkor pedig bennem van, hogy jó lenne, ha mihamarabb kimennének az értékelők, hogy ne húzzam-halasszam feltenni a blogra, még ha ráció lenne is benne. Algondolatként még mondanám, hogy jó lenne több blogbejegyzést gyártani, de sajnos véges az én időm is, és az évi ~100 olvasott könyvön túl nehéz lenne többről írni. Na majd meglátjuk, de rajta leszek az ügyön.

Szeretnék norvégul és bolgárul olvasni. Előbbi talán már tavasszal-nyáron elindulhat, már ami a nyelvtudást illeti, nyáron pedig (ha az alapvizsga megvan), akkor már ha jól tudom, kötelező is lesz a norvég nyelven való kötelezők olvasása. A bolgár nyelvtudás megszerzése kicsit nehezebb, de bízom benne, hogy a könyvolvasás már ott sincs olyan irreálisan messze. Minden esetre van már két bolgár nyelvű regényem, mindkettő olyan, amit magyarul már olvastam és szerettem.

Idén is megmaradok három pontnál, év végén pedig kiderül, hogy hogy sikerült teljesíteni ezeket. Bizakodó vagyok, és lelkes :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése