2018-01-07

Amy Gentry – Ki ​ez a lány?

FÜLSZÖVEG: Retteghet-e egy szülő jobban bármitől, mint hogy eltűnik a gyereke? 
A houstoni Whitaker-Davalos házaspár számára ez a rémálom válik valósággá, amikor egy hajnalon Julie-t, a tizenhárom éves lányukat elviszi a házukból egy ismeretlen férfi. Az egyetlen szemtanú Julie húga, aki a félelemtől dermedten lapult egy szekrény mélyén. 
Nyolc év elteltével, egy májusi kora estén becsöngetnek a házba. A küszöbön egy fiatal nő áll, aki azt állítja magáról, hogy ő Julie. 
Ámde Anna Davalosban rettenetes gyanú ébred, amikor felfedezi, hogy néhány részlet hibádzik Julie történetében… 
De akkor ki ez a nő? 
És mit akar a családtól? 


INFORMÁCIÓ:
Kiadó :21. Század Kiadó 
Oldalak száma: 303
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 334 g
ISBN: 9786155638244
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Fordító: Gimes Katalin & Tomori Gábor

SZERINTEM: Rettenetesen vegyes érzések vannak bennem eme könyvvel kapcsolatosan, mert első blikkre jól indult, izgalmas volt, aztán valahol jött egy gubanc, és engem elveszített.

Szeretem a krimit és a thrillereket is, és való igaz, mostanában már nagyon nehéz igazán újat mutatni, de azért némi kreativitással mégsem lehetetlen fenntartani az olvasó figyelmét cirka 300 oldalon keresztül. A könyv eleje érdekes volt, és mindig sajnáltam, amikor le kellett tennem, mert megzavartak olvasás közben, viszont ahogy haladt előre a történet, számomra egyre kibogozhatatlanabbá kezdett válni. Az első problémám, hogy rettenetesen elcsépelt az elrabolt majd megkerült lány témája, ami azért is keltett ilyen érzést, mert nem is próbálta az írónő leplezni, hogy lehetséges, hogy Julie nem is Julie valójában. Végigolvastam, és sajnos a "csavar" is olyan kis esetlenre sikerült, hogy nem igazán érzem azt, hogy csak be akart húzni Gentry a csőbe.

Charlotte csuklója forró volt a feszültségtől. Ő küzdött John Daviddel. Küzdene bárkivel, és soha nem hagyná abba a küzdelmet. Julie, az érzéketlen ribanc ellenkezés nélkül lefeküdt. Esthert összezavarták a fejébe beugró, egymáson bukfencező nevek. Minden egyes mozdulat, ahogy nyiszálta a pengével a ragasztószalagot, egy kicsivel szabadabbá tette – de kit is? Charlotte-ot? Esthert? Vagy a másik lányt?

Voltak oldalak, amikor tulajdonképpen fogalmam sem volt róla, hogy éppen mi történik, amit persze, lehet a fáradtság kontójára írni, de nem éppen így képzelek el egy remek olvasási élményt. A könyv maga nem volt borzalmasan rossz, sokkal inkább olyasmi fogalmazódott meg bennem, hogy ennek igazából mi a létjogosultsága? Jónak tűnő történet, összecsapott megírással, leginkább így tudnám jellemezni sajnos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése