2018-01-05

Lakatos Levente – A ​hatalom szabályai (Szigor 8-10.)

FÜLSZÖVEG: Egyszer minden történet véget ér. 
Egyszer minden titokra fény derül. 
Egyszer minden szerelem elmúlik?

Liza és Igor boldogságáért magyar olvasók ezrei szurkolnak. A Szigor-trilógia zárókötetében végre kiderül, hogy az imádott páros jövője eggyé forr vagy a politikai csatározások veszteségeként örökre búcsút kell inteniük egymásnak. Ami biztos: eljött az ideje annak, hogy végre mindketten megtanulják a hatalom szabályait.

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft. 
Oldalak száma: 338
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 358 g
ISBN: 9789634331094
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Sorozat:SZIGOR

SZERINTEM: Régóta várom már ezt a kötetet,mert könnyed kikapcsolódást ígérnek Levente írásai, na és persze az sem elhanyagolható tény, hogy kíváncsi voltam, mi lesz Igorral és Lizával, hogyan oldódnak meg a problémák, hogyan zárulnak le a nyitott kérdések.

Kicsit fordítanék a megszokottakkal, és hátulról kezdeném el leírni, hogy mit gondolok erről a könyvről. Nem árulok egy nagy spoilert, ha azt mondom, hogy szerettem, és azt hiszem, tökéletes lezárása a Szigor-sorozatnak A hatalom szabályai. Igaz, tudnám még olvasgatni (na de ki nincs így vele), viszont kerek a végszó, egyáltalán nem volt hiányérzetem ezzel kapcsolatban. Az utolsó néhány oldalt ráadásul lopva, a munkahelyemen olvastam el, mert olyan nem létezik, hogy 10 oldallal a vége előtt letegyem, majd x órát ledolgozzak :)

A lezáró kötet azt hiszem, erősebb lett mint az első kettő – spoilerek fehér betűkkel szedve alább.

Szóval valahol sejthető volt, sőt, inkább ha nem egymás karjaiban köt ki végül Liza és Igor, akkor hiányérzetem lett volna, így viszont én személy szerint azt kaptam, amire számítottam, amit szerettem volna, aminek örülök, még akkor is, ha elcsépeltnek tűnik ez az egész, és még akkor is, ha sejthető volt végig. Liza terhessége viszont meglepetés, és örülök, hogy belekerült: talán annak örültem a legjobban, hogy nem derült ki elsőre egyértelműen, hogy igaz vagy sem, így pedig az egész regény alatt reménykedhettem, hogy nem csak mézesmadzagról van szó.

– Fogadd el, hogy egy nő is képes annyit teljesíteni, amennyit te! Ne akard elnyomni, leigázni, behódoltatni, hanem kezeld egyenrangú félként. Mert nem elsősorban férfinak vagy nőnek, hanem embernek születtünk.

Összességében egyébként izgalmas és fordulatos volt, rengeteg politikával (ami még mindig nem a legkedvencebb témám), viszont örülök, hogy nem maradtak elvarratlan szálak számomra. Még december elején olvastam, és ahogy most nézem, laza 24 óra alatt ki is olvastam, mindez pedig szerintem nagyon sokat elmond, főleg, hogy akkor már igencsak jöttek a vizsgáim előszelei és a lelkifurdalásos stressz, hogy inkább a tankönyveimet kellene forgatnom.

Kíváncsi vagyok Levente következő projektjére; a Szigor-sorozat tetszett, elszórakoztatott, kikapcsolt, és lekötött; igazán örülök, hogy volt szerencsém ezekhez a regényekhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése