2018-02-19

Michelle Hodkin – The ​Evolution of Mara Dyer: Mara Dyer változása (Mara Dyer 2.)

Michelle Hodkin – The ​Evolution of Mara Dyer: Mara Dyer változása (Mara Dyer 2.) megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Vörös Pöttyös Könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Mara Dyer valaha úgy gondolta, hogy maga mögött hagyhatja a múltját. Nem menekülhet előle.

Azt hitte, talán csak képzelte az összes problémáját. Nem képzelődött.

Biztos benne, hogy mindazok után, amin keresztülmentek, a fiú, akit szeret, már semmit sem titkol előle. Nagyon téved.INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 511
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 412 g
ISBN: 9789633993842
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Sorozat: MARA DYER
Fordító:Komáromy Zsófia

SZERINTEM: Az első rész bejegyzését visszaolvasva tulajdonképpen nem írtam negatívat a könyvről, de valahogy rossz érzés maradt bennem, erre pedig emlékeztem, ezért nem is akartam folytatni a sorozatot. Aztán túl sokat gondoltam rá, és azt mondtam, üsse kavics, elalvás előtti olvasmánynak jó lesz!

Forrás: weheartit
Na, pont nem elalvás előttre ajánlom a könyvet/sorozatot, mert hiába nem hardcore thriller, azért elég fordulatos, és vannak benne olyan részek, amikor bizony még én is rágtam a körmöm, hogy na ebből vajon hogyan másznak ki a szereplők. A másik ok pedig az, hogy túl izgalmas, túl nehéz letenni, szóval volt olyan este, amikor hajnal háromig olvastam, természetesen alvás helyett, másnap pedig munka volt. Szerencsére nem csak néhány olyan rész volt, amikor egyszerűen nem tudtam letenni, hanem sok, és inkább egy-két olyan kvázi átvezetést tudnék kiemelni, ami simán kihagyható lett volna (jellemzően Mara picsogása, ami gondolom azt hivatott erősíteni, hogy mennyire retteg, és mennyire kétségbeesett), de ezek szerencsére elenyészőek voltak. Pozitívan csalódtam, mert a sztori végig pörgött, lekötötte a figyelmem, és felkeltette és fenntartotta az érdeklődésem, habár tulajdonképpen ha kicsit távolabbról nézem, akkor nem igazán jutottunk egyről a kettőre, érdemben nem történt sok dolog. Kíváncsi vagyok nagyon a harmadik, s egyben utolsó részre, remélem minden információ helyre kerül, és minden kérdésre kapunk választ.

Egy dolgot sajnálok, hogy már gyakorlatilag semmire sem emlékeztem az első részből (három éve olvastam), így sokszor nem teljesen értettem, hogy miről is van szó, de azért vannak visszautalások, amiből összetehető így is a dolog, illetve annyira azért nem zavart bele az élménybe ennek a ténye.

Magáról a cselekményről nem írok, nem szeretnék spoilerezni, és szerintem annak a ténye, hogy izgalmas és fordulatos a második rész (is), nagyjából mindent összefoglal abból a szempontból, hogy érdemes-e elolvasni. Az első rész után mindenképp, én igazából magamat sem teljesen értem, hogy miért voltak bennem rossz érzések. Olvassátok, ez az a fajta YA, ami nem csak tinikorban élvezhető.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése