2018-02-21

Oliver Gralla – Húgyügyek

FÜLSZÖVEG: A ​Húgyügyek egy olyan urológiai kézikönyv, amely egyaránt segítséget nyújt a férfiaknak és a nőknek mindennapi egészségügyi problémáikkal kapcsolatban. Szó van benne a péniszről, az erekciós zavarokról, a korai magömlésről, a tesztoszterinszintről, a férfiak és a nők felfázásáról, krónikus hólyaggyulladásról, a terméketlenségről. Dr. Gralla egészségügyi tapasztalatai naprakészek, stílusa könnyed és fesztelen. Az urológiai praxisból származó zavarba ejtő, elképesztően vicces, vagy olykor egyszerűen csak hihetetlen esettörténetekből nem csak férfiak tudhatnak meg többet testük egyáltalán nem egyszerű működéséről.
INFORMÁCIÓ:
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 200
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 216 g
ISBN: 9789633553541
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Fordító:Blandl Borbála

SZERINTEM: Az "ügyek"-sorozat kedvelője vagyok, kezdődött a Bélügyekkel, majd tavaly nyáron a Bőrügyek is tetszett (a Szívügyektől kicsit idegenkedem, abban biztos sok a vér, én attól pedig rosszul vagyok), viszont tény, hogy a Húgyügyekben Gralla személyisége az, ami zseniálissá teszi a könyvet, így tulajdonképpen az sem tűnik fel elsőre, hogy a két említett könyvhöz képest ebben a kötetben gyakorlatilag nincsenek illusztrációk.

A fülszöveg egy kissé sajnos csalóka, mert a könyv kb. 90%-ban a férfiakról szól, és úgy 10%-ban érinti a nőket, így tulajdonképpen számomra nem volt annyira releváns, mint szerettem volna. Férfiaknak viszont fontos olvasmány, akár huszonéves korban, akár a "rettegett" negyvenen túl. Nőként viszont egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam, mert attól, hogy nekem nem releváns, attól még nem árt tisztában lenni ezekkel a dolgokkal, sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól.

A Húgyügyek gyakorlatilag a-tól z-ig végigveszi az érintett terület összes szervét, hiszen kapcsolatban állnak egymással, és lehetetlenség lenne csak az egyiket a másik nélkül bemutatni. Azt szerettem ebben a könyvben, hogy a rengeteg információ mellett zseniális stílusban meséli el a biológiát, nagyon sok praxisból hozott példával, némi öniróniával, és rengeteg humorral. Töbször felnevettem olvasás közben, főleg a vége felé, ahol egyrészt mintegy elrettentő példaként, másrészt humorforrásként említett Gralla olyan eseteket, amikor a végbélben található idegen testeket kellett eltávolítani – itt mind a tárgyak, mind az eltávolítás módszerei megmosolyogtatóak voltak.

Összességében azt tudom mondani, hogy aki hasonlóan kedveli az "ügyek"-sorozatot, az semmiképpen se hagyja ki ezt a kötetet sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése