2018-02-01

Varga Bea – A ​siker tintája: Kalandos lépések az írói karrier útján

Varga Bea – A ​siker tintája: Kalandos lépések az írói karrier útján megjelent a Könyvmolyképző kiadó gondozásában
FÜLSZÖVEG: Kreatív ​írás alapmű a szórakoztató irodalomban. Formabontó szakirodalom. 
Írástechnika, szakmai alapok, sikerreceptek. 
Mi alapján döntenek a lektorok egy kézirat sorsáról? Melyek a leggyakoribb dramaturgiai hibák? 
Milyen írói eszköztárra van szükség a romantika, fantasy, sci-fi, krimi, kalandregény és horror írásához? 
Mitől jó egy young adult regény? Hogyan írjunk mesekönyvet? 
Szabotál a múzsa? Írói válság és lelki élet. 
Mikor okoz írói görcsöt külső hatás, és mikor belső probléma? Mit jelent más-más embernek a siker? Milyen kisiklások lehetnek az írói életút során? 
Interaktív, szórakoztató írói kalandkönyv. 
Az izgalmas témák rendhagyó módon kerülnek terítékre, ugyanis ezt a könyvet nem elolvasni, hanem lapozgatni kell. Két nagyobb úton haladhatsz, az egyik a kezdő, másik a gyakorlott íróknak szól. Lapozz oda, ami kíváncsivá tesz! 
Kalandra fel! Ismerd meg a könyvkiadás titkait! 

Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző, 2004 óta aktív tagja a hazai szórakoztató irodalomnak. A Könyvmolyképző Kiadó íróiskolájának alapító kulcsembere, az Aranymosás Irodalmi Válogató vezető szerkesztője. Népszerű sci-fi és fantasy író, a regényei On Sai néven jelennek meg. 
Légy kreatív! Légy sikeres!


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 280
Borító: KARTONÁLT
Súly: 324 g
ISBN: 9789634572961
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017

SZERINTEM: Kíváncsi voltam erre a könyvre nagyon, mert sokszor és sokan mondták már nekem, hogy sokat olvasok, blogot írok, akkor könyvben miért nem gondolkodom? Gondolkodom könyvben, és nagyon nagy vonalakban meg is van a fejemben, hogy milyen témában szeretnék majd egyszer írni, de jelenleg még inkább félek az egésztől, túl kevésnek érzem magam és a jelenlegi energiámat/kapacitásomat, vagy tulajdonképpen attól tartok, hogy a minőség nem olyan lesz, mint ami a fejemben él.

A szerző dedikálás közben
A szerző
Bea könyve szuper, mert konkrétan egyébként totálisan megrémisztett, illetve elgondolkodtatott, hogy ez sokkal nagyobb és összetettebb meló, mint ahogyan mi, könyvolvasók gondolnánk. Természetesen ez csak az én véleményem, meg az ebben az esetben előbújó maximalizmusomé, de ha reálisan belegondolok, akkor olyan sok embernek jelent már meg a könyve, ennyi zseni nem rohangálhat – és ez egyébként ebben a kötetben is benne van, hogy egy középszerű írás is ki- és eladható egy alapos és jó szerkesztéssel.

Én a teljes könyvet olvastam el, de aki írni szeretne, és ismeri a hibáit, vagy tudja, hogy merre szeretne tovább haladni, annak minden fejezet végén van néhány információ, hogy hogy hová lapozzon, illetve minden fejezet végén megtalálható egy néhány üres sorból álló gondolatok-rész is, ahol fel lehet jegyzeni bármit az adott fejezettel kapcsolatosan.

Ha eltekintünk egy kicsit az írástól, akkor is informatív a könyv, ugyanis nem csak a hogyant tudhatjuk meg belőle, hanem a különböző zsánerekbe is bepillantást enged, külön fejezet szól a hazai könyvkiadásról, egyszóval olyan fejezetek is vannak a könyvben, ami nem csak egy írónak lehet érdekes vagy fontos, hanem egy könyvmolynak is, vagyis minden könyvmolynak.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése