2018-02-10

Vivien Holloway – Tolvajbecsület (Winie Langton történetek 2.)

FÜLSZÖVEG: Winie ​végre megszerezte a Mesterkulcsot, ám az apja úgy döntött, senki sem használhatja a szerkezetet addig, amíg ki nem derítette, hogyan működik. A probléma csupán az, hogy Winie-nek bizony sürgősen szüksége lenne rá. Az alku, amit Williammel kötött, most már sokkal inkább becsületbeli kérdés, mint pusztán üzlet, nem mellesleg a Conrey fiú is egyre türelmetlenebb.

Közben a Langton család egy második világháborús tank elrablását tervezgeti, ráadásképpen pedig felbukkan valaki Winie múltjából, akit jobb szeretne inkább elfelejteni.

A lány végül apja engedélye nélkül használja a Mesterkulcsot, hogy megszerezhesse Will édesanyjának gyűrűjét egy szigorúan őrzött páncélteremből, azonban hiba csúszik a gépezetbe, és Winie ezúttal talán tényleg nem fogja megúszni olyan könnyen, mint remélte.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: FŐNIX KÖNYVMŰHELY 
Oldalak száma: 96
Borító: RAGASZTOTT
Súly: 120 g
ISBN: 9789637051623
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2014 
Sorozat: WINIE LANGTON TÖRTÉNETEK

SZERINTEM: Másfél évvel az első történet olvasása után került a kezembe a folytatás, és azt kell mondanom, hogy tetszett, ez a világ és gondolkodásmód még mindig valami olyasmi, ami új és izgalmas számomra.

A Tolvajbecsület tulajdonképpen egy remek délutáni/esti kikapcsolódás, mert nem hosszú, ellenben érdekes és humoros, utóbbi pedig nagyon sokat hozzátesz a történethez. Mondhatni egy szerelmi háromszögbe csöppenünk a kötetben, igaz, kicsit más megoldásban, mint ahogyan eredetileg a köztudatban él a definíció, ám a bonyodalmak mégis ebből születnek meg. Vagy lehetséges, hogy ebből indulnak, ugyanis van egy olyan sejtésem, hogy ez csak a kezdet, és csak egy felvezetést kaptunk a második kötetben, különösen ha a történet függővégére gondolok.

Még mindig tetszik a steampunk, Wee stílusa, és a karakterek is szimpatikusak a lazaságukkal és a szarkazmussal, viszont összességében nekem az első rész sokkal jobban tetszett, mert a lehetőségekhez képest részletesebb volt, és kicsit kerekebbnek éreztem, míg a Tolvajbecsületben nagyobb hangsúlyt kapott Winie, Will, és Tony; ám a tankrablás mintha csak említés szintjén létezett volna. A következő kötetek a polcomon várják az olvasást (amivel nem szeretnék másfél évet várni), szóval kíváncsi vagyok a folytatásra, és hogy a második rész tényleg csak egy amolyan átvezetés volt-e.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése