2018-03-26

Gillian Anderson & Jennifer Nadel – Mi ​nők

FÜLSZÖVEG: Ez ​a mű egy olyan hívó szó, amely a világ minden nőjének szól! 
Nyisd ki a könyvet találomra! 
Ahol kinyílik, ott találod a neked szóló felszabadító igazságot!

A könyvben a szerzők azt a kérdést feszegetik, hogy vajon miért nem tud szabadulni oly sok nő a depresszió, a függőségek, az önkritika, sőt akár az önkárosítás börtönéből. Mennyivel lehetnénk hatékonyabbak és erősebbek, ha jelenlegi – versenyre, kritikára és összehasonlításra épülő – mintáinkat együttműködésre és együttérzésre cserélnénk? Ezeket az értékeket előtérbe helyezve ugyanis sokkal boldogabbak és erősebbek lehetnénk. A könyv éppen ezért arra biztat, hogy bizonyos szokásainkat cseréljük pozitívabbakra, békésebbekre, olyanokra, amelyek boldogsággal és jó érzéssel töltenek el minket.

A könyv felemelő, időszerű és gyakorlatias. Olyan kézikönyv, amely megmutatja, hogy hogyan teremthetnek változást a nők az életükben. Kilenc univerzális alapelvet ismerhetünk meg, amelyek segítenek szembenézni azokkal az elkerülhetetlen érzésekkel és spirituális kihívásokkal, amelyek mindannyiunk életében előbb-utóbb felbukkannak. Megmutatja, hogy milyen lenne a világ akkor, ha az „én” helyét a „mi” venné át.

A Mi, nők a színésznő Gillian Anderson (az X-Akták sztárja) és az újságíró Jennifer Nadel könyve. Két barátnőé, akik az elmúlt évtizedben együtt botladoztak, együtt tanultak, volt, hogy elbuktak, sírtak, nevettek, de amikor kellett, újrakezdték. Nem elméleti tanulmány, sokkal inkább hívó szó, amely az élet értelmére és magasabb, jelentőségteljesebb céljaira hívja fel a figyelmet. Gyakorlati, pszichológiai és spirituális eszközöket sorakoztat fel a boldogabb, teljesebb élet elérésének érdekében. Inspiráló vízió egy érzelmileg teljesebb jövőért, amelyet együtt teremthetünk meg.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: ÉDESVÍZ KIADÓ 
Oldalak száma: 346
Borító: KEMÉNYTÁBLÁS, VÁSZONBORÍTÓS
Súly: 430 g
ISBN: 9789635297115
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Fordító: Hadarics Piroska

SZERINTEM: Ez a könyv sokkal inkább spirituális mint pszichológiai kötet, ami nem rossz, csak számomra kicsit elrugaszkodott az egész, és nem azt kaptam tőle, amit vártam.

Mostanában az átlagosnál is jobban érdekelnek az önsegítő könyvek, de azt hiszem, inkább a pszichológia lesz az én utam, ha valóban segítségre van szükségem, mert ez a könyv kicsit más célcsoportot érint, esetleg még azt tudom elképzelni, hogy néhány hónap múlva visszatérek hozzá, és akkor valószínűleg más szemmel tudok erre az írásra nézni.


Jelenleg a legnagyobb problémám, hogy nem "kézzel fogható", amit mond Gillian és Jennifer, és nekem pont erre a kézzelfoghatóságra lenne most szükségem. Nem tartom ugyanakkor hülyeségnek sem, mert a gyakorlati tippjeik jók. Példának okáért az egyik fejezetben hálalistát kell írni, arról, hogy az életedben miért vagy hálás, aztán pedig mindennap, hogy az adott napon miért tudsz hálát érezni, vagy például van meditációs "feladat" is. Ami viszont tetszett a könyvben, hogy a két hölgy őszintén ír a múltjáról, hogy lelkileg mennyire nem voltak jók, és gyakorlatilag ez hat ösztönzőleg, hogy az általuk bemutatott módszerrel más szemszögből is meg lehet közelíteni az életet és a mindennapokat.

Nos, mint ahogyan írtam majd talán néhány hónap múlva ismét teszek egy próbát, mert most nem igazán érintett meg. Aki nagyon spirituális beállítottságú, vagy csak érdeklődik, annak hasznos olvasmány lehet, de akinek van egy konkrét problémája vagy kérdése, annak valószínűleg kevésnek bizonyulhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése