2018-03-23

Soma Mamagésa – Öngyógyító ​könyv

FÜLSZÖVEG: Szeretnél örömtelibb, teljesebb életet élni? Szívesen tennél saját egészségedért? Megszabadulnál az éveken, olykor évtizedeken át magaddal cipelt terhektől? Megélnéd természetes nőiességedet, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?

Nos, van, aki a gyógyulásért a hagyományos orvosi utat választja, és van, aki nem. Ez nem jó vagy rossz, hanem egyéni döntés kérdése: ki mennyire tájékozott, és persze nyitott. A spirituális felébredés ugyanis mindig akkor történik, amikor az illető megérett rá - sem előbb, sem később. Egyet azonban nem árt, ha észben tartunk: mindig vannak választási lehetőségeink!

Az Öngyógyító könyvben SOMA MAMAGÉSA húsz év önismereti munkájának tapasztalatát összegzi a lelki wellnessein, önmegismerő-önfelszabadító kurzusain és belsőerő-fejlesztő táboraiban alkalmazott egyéni és csoportos technikáktól kezdve a különféle szakemberek által alkalmazott módszerekig. Szó esik még meditációról, jógáról, böjtről és tisztítókúrákról, a kreativitás gyógyító erejéről, illetve a csodákról.

,,Az is nagyszerű, ha gondolatébresztő magokat tudok elvetni. Mindenkinél más önsegítő technika válik be, ezért gyűjtöttem össze itt jó párat, s osztom meg veled, kedves olvasó, a személyes élményeimet e módszerekkel kapcsolatosan. Ami nekem nem használt, rajtad talán mégis segíteni fog. Csak egy javaslat: ne a gyógyító technikákban higgy, hanem saját magadban!"


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. 
Oldalak száma: 348
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 406 g
ISBN: 9786155609374
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016

SZERINTEM: Furcsa volt ez a könyv, mert a bemutatott öngyógyító technikák körülbelül felét érdekesnek találtam, amit szívesen kipróbálnék, a másik fele egyáltalán nem mozgatott meg, és volt olyan, amivel szemben nagyon szkeptikus vagyok.

Kezdeném azzal, amiben én személy szerint nem hiszek, ez a homeopátia. Szimplán placebónak tartom, nagyon drága pénzért, és erre némi rálátásom is volt a gyógyszertári asszisztensi tanulmányaim alatt. Nem akarom részletezni a dolgot, mert mindenkinek a szíve joga, hogy döntsön, de ez az én személyes véleményem. Éppen ezért döbbentett meg, hogy nagyon szorosan kapcsolódik a kineziológiához, amit viszont érdekesnek találok, és szívesen ki is próbálnám – erről is szó van a könyvben, aminek nagyon örülök.

Valóban, ezek alternatív gyógymódok, tehát itt az alap a hitre helyeződik, hogy ki mit mer kipróbálni, kinek a kezébe adja a lelkét és a testét, illetve szerintem a szimpátia is nagyon nagy szerepet játszik abban, ha valaki innen szeretne gyógymódot találni. Éppen ez a jó a könyvben, hogy nagyon sokrétű, és akár a totális nemtől az ó, ezt ki fogom próbálniig találhat bárki lehetőségeket, ha akar, ha nyitott. A nyitottság pedig egy olyan dolog, amit már ahhoz is elengedhetetlennek tartok, hogy valaki egyáltalán érdeklődjön a könyv iránt, belelapozzon, vagy elolvassa. Nyilván nem kötelező kipróbálni semmit sem, és szimplán egy ismeretterjesztő könyvnek is szuper, ha az olvasó csak az ismereteit szeretné tágítani, vagy ha még alszik vagy ébredezik, és a későbbiekre szeretné tudni, hogy milyen lehetőségei vannak a témában.

A kötetben az tetszett még nagyon, hogy Somát egy kicsit jobban megismerhetjük, ugyanis az ő spirituális utazásáról is ír, illetve egy-egy gyógymódnál azt is elmeséli, hogy ő hogyan ismerkedett meg vele, neki mikor és miben segítettek ezek.

Ahogyan Soma többi kötete, úgy ez is szerintem olyan, hogy vedd el, amire szükséged van, amit hasznosítani tudsz, a többit pedig fusd át, vagy tedd vissza. Mindenképpen érdekes olvasmány, amit nagyon sokrétűen lehet hasznosítani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése