2018-03-16

Theresa Caputo – Túlélni ​a halált: Gyász és gyógyulás

FÜLSZÖVEG: Elvesztettél ​valakit, és összetört a szíved? Úgy érzed, képtelen vagy folytatni az utad? Arra vágysz, hogy visszazökkenhess a nyugodt hétköznapokba, miközben az életed fenekestül felfordult? Magányos, esetleg tehetetlenül haragos vagy? Theresa Caputo, a Született médium sztárja és a The New York Times bestsellerlista-vezető szerzője a kezét nyújtja neked, hogy átkalauzoljon ezen az embert próbáló időszakon, és bebizonyítsa: van élet a halál után. Számodra és a szerettednek is.

Theresa Caputo több mint egy évtizednyi médiumi gyakorlatra támaszkodva megosztja veled mindazt, amit a Szellem tanított neki a gyászról és a gyógyulásról. Hidd el: az eltávozott is azt szeretné, ha új életet kezdenél, és visszatalálnál a boldogsághoz! De hogyan is láss hozzá, amikor gyakran az ágyból sincs erőd kikelni? Miképp szerezhetnél bizonyosságot afelől, hogy szülőd, barátod, szerelmed, gyermeked még mindig melletted van, még ha te nem is látod őt? Ne félj: spirituális vezetőd, Theresa a legválságosabb pillanatokon is átsegít.

A Túlélni a halált inspiráló lelki táplálék, amelyben Theresa lélekemelő tanácsai és megható, igaz történetei adnak erőt és vezetnek el a megnyugvás és az elfogadás kapujáig. A fejezetek végén gyakorlati feladatok adnak hasznos támpontokat a továbblépéshez – a naplóírástól szeretted kedvenc foglalatosságainak felidézésén át egészen a meditációig vagy épp a csoportos foglalkozásokig. Tarts Theresával egy katartikus utazásra, amelynek a végén megerősödve, bölcsebben és optimistábban tekinthetsz a jövőd felé!


INFORMÁCIÓ: 
Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. 
Oldalak száma: 258
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 242 g
ISBN: 9789634750000
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Fordító: Farkas Veronika

SZERINTEM: Hiába érdekel a téma, és hiába szoktam időről-időre visszatérni a gyásszal kapcsolatos írásokhoz, Caputo könyve nem nekem íródott. Sokkal inkább azoknak ajánlanám, akiknek a gyász még friss, akik pedig az "utózöngékkel"harcolnak valószínűleg nem ez a könyv fog iránymutatást adni.

Tetszett a megközelítés, hogy spirituálisan járja körbe a témát az író, és gyakorlatilag az alapelve az, hogy mindegy, hogy mit érzel, az normális, ne fojts el semmit, inkább éld meg; viszont nem tudom, hogy egy friss haláleset után azok a finom terelések mennyire hatnak erőszakosnak, amik azért megbújnak a sorok között – példának okáért azt a részt emelném ki, hogy Caputo szerint amikor sokan azt mondják, azért nem hisznek Istenben, mert ha ő engedte, hogy ez történhessen, akkor nem létezik, nem bízunk benne, stb. az nem nyomós indok, és hosszú távon ne ringassuk magunkat ilyesmibe. Pár éve eme sorok után valószínűleg az ablakon is kihajítottam volna a könyvet, mert túlságosan erőszakosnak éreztem volna, hogy így terelget. Tulajdonképpen most is soknak éreztem a dolgot.

Mindenképpen beállítottság kérdése, hogy hogyan értelmezi az olvasó a szerző szavait, számomra ez egy rettenetesen kényes téma, amiről kialakult véleményem van, így számomra Caputo szavai nem értek célba.


A könyvben szerepelnek gyakorlatok, amik valószínűleg segíthetnek, vagy legalábbis kapaszkodót adhatnak a gyászolóknak akkor, amikor a leginkább zavarodottnak érzik magukat.

Összességében ez a könyv olyan is-is: nekem is szól, meg nem is; hasznosnak is érzem, meg nem is. Viszont mindent összevetve szerintem aki mindenképpen könyveken keresztül szeretne segítséget kapni a gyászidőszakban, egy próbát megér.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése