2018-04-25

Jackson Galaxy – Macskamágia

Jackson Galaxy – Macskamágia megjelent a Jaffa Kiadó gondozásában, a macskatartás témakörében
FÜLSZÖVEG: Cat mojo (cicaenergia): az a sugárzó energia, az a mágikus erő, mely a macskák sajátja és akkor árad belőlük, amikor tökéletes harmóniába kerülnek környezetükkel és ösztöneikkel a vadászat, a táplálkozás, a mosakodás, a játék és az alvás mindennapi tevékenységei során.

Jackson Galaxy, a Pokoli macskák című, páratlan sikert arató televíziós sorozat sztárja szerzőtársával, Mikel Delgadóval mindenre kiterjedő cicagondozási kézikönyvet állított össze, amelyből megtudhatjuk, hogy a macskák egészségének és boldogságának kulcsa éppen ez a cicaenergia. A Macskamágia rávilágít, hogyan teljesedhet ki házi kedvenced, közelebb kerülve az ősi életformájához, a vadmacskaléthez akár a négy fal között is. Ugyanis ilyenkor árad belőlük a cicaenergia!
Ha a macskáddal való együttélés nem súrlódásmentes - legyen szó az alomhasználatról vagy az állat agresszív viselkedéséről -, aminek általában éppen az az oka, hogy ez az energia nem tud kellőképpen kibontakozni, a Macskamágia segítségével orvosolhatod a problémát. Az ideális étrendtől a társas élet kihívásain át a napi játékidő leghasznosabb eltöltéséig minden téma terítékre kerül ebben a könyvben. Bajuszszőrtől farokhegyig mutatja be a cicákat, leltárba szedve fizikai és érzelmi szükségleteiket minden életszakaszban, a kölyökkortól egészen a matuzsálemi évekig. A Macskamágia a macskatartás bibliája, egyetlen cicaimádó könyvespolcáról sem hiányozhat.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 304
Borító: KARTONÁLT
Súly: 498 g
ISBN: 9789634750536
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018 
Illusztráció: ROBBY ROCK RAJZAIVAL
Fordító:Bertalan György

SZERINTEM: Imádom a macskákat, habár jelenleg sajnos nincs cicám, de ettől függetlenül is hasznos könyv volt. Jelenlegi és leendőbeli macskatartóknak kötelező olvasmány, mert nem csak a konkrétumokat tartalmazza a kötet, hanem szerintem azt is remekül le lehet szűrni, hogy készen állsz-e egy cicára, aki figyelmet, törődést, gondozást igényel.

Szóval ez a könyv azért szuper, mert a legalapvetőbb információkkal indít, amire vagy legyintünk, hogy á, ezt mindenki tudja, vagy nagyon gyorsan összekapjuk magunkat, hogy ú, én ezt máshogy tettem eddig, de ezentúl inkább a könyvben írtakra hagyatkozom; továbbá a könyv elején nagyon sok  történelmi érdekesség is fellelhető, avagy Galaxy a macskás témát nagyon részletesen körbejárta.

Nagyon tetszett a könyvben, hogy nem csak azokról a cicákról volt szó, akikkel úgymond nincs semmi baj, hanem a két végletről is, azaz a túl félős, és a túl agresszív macsekok is bemutatásra kerültek a miértekkel, és legfőképpen a "terápiával", hogy hogyan tehetünk ellene, ha valamelyik véglet a kedvencünk.

Nagyon szerettem a cica testbeszédről szóló oldalakat, illusztrációkat (amik egyébként végig zseniálisak a könyvben), s noha azért pici fogalmam volt róla, de nem ennyire átfogóan. Itt egyrészt az emlékeimben merültem el, hogy az én cicám hogyan kommunikált velem (szeretett, és bízott bennem, de ezt akkor is éreztem), illetve már kiolvastam a könyvet, amikor hazafelé jövet az egyik ablakban egy cicával kipróbáltam a lassú lapos pillantásokat, és működött! Sajnos nem tudtam 100%-osan tesztelni a dolgot, mert csak az ablakból szemeztem a cicával, de felkeltettem az érdeklődését, az biztos.

Összességében ez egy hasznos könyv, nem csak a macskatartáshoz, hanem ahhoz is, hogy jobban megértsük ezeket az állatokat. Sajnos a macskákat sokan félreértelmezik, pedig csak nincsenek az információ birtokában, hogy miért viselked(het)nek úgy, ahogyan, azaz például a cicák vadászok, és ezt a háziasítás sem ölte ki belőlük teljesen, és például ezért is teljesen felesleges a kutyákkal összehasonlítani őket. Jackson Galaxy stílusát nagyon bírtam, és ahogy említettem, remek illusztrációk szerepelnek a kötetben, macskatémában mindenképp ajánlom!

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése