2018-05-31

2018. májusi beszerzések


Elrepült a május is, igaz most nem gyorsan egy szempillantás alatt, ahogyan a többi hónap eddig. Lezárult a szorgalmi időszak az egyetemen, elkezdődött a vizsgaidőszak – ezzel együtt pedig a stressz is –, habár a legfontosabb vizsgámon már túl vagyok, és sikerült is. Ennek fejében viszont most nem olvastam olyan sokat, gyakorlatilag nem is igazán foglalkoztam a könyvekkel.Májusban öt új könyv költözött a polcomra:

Sabahattin Ali: Madonna prémkabátban
Irvin D. Yalom: A Schopenhauer-terápia
Katja Pantzar: Sisu és én
Sándor Anikó: Thaiföldi feleség
Soma Mamagésa: Nemek igenje 

Ez az öt kötet is gyakorlatilag május utolsó hetében került hozzám. Biztosan nagyon unalmas minden egyetemistától a vizsgákról olvasni, de nekem ez tényleg nagyon fontos volt, nagyon nagyon rástresszeltem, és elmondhatatlanul ideges voltam, gyakorlatilag ekörül forgott minden. Sikerült, tudom, most már ez a lényeg, habár még két másik vizsgára ugyan úgy készülnöm kell(ene).

No de akkor a számok, amiket minden hónapban leírok: a 2018-as beszerzések közül 44/79 könyvet olvastam el, májusban nyolc könyvet kezdtem el, és fejeztem be; öt könyvet olvasok jelenleg. Májusban összesen 2518 oldalt olvastam el.

A május sok újat hozott, örömteli dolgokat is, de őszintén örülök, hogy vége. Örülök a nyárnak és a jó időnek, hogy lehet a szabadban ücsörögni órákat, és hogy ismét egy nagyobb változás jön, ha csak ideiglenesen is. A nyár pedig határozottan a könyveké és az olvasmányélményeké 💓


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése