2018-06-03

Soma Mamagésa – Nemek ​igenje

Soma Mamagésa – Nemek ​igenje megjelent a Jaffa Kiadó gondozásában az ezotéria, spiritualitás, önsegítő könyvek témakörében
FÜLSZÖVEG: „Nem tudom megmondani, honnan jött és jön az a hatalmas hajtóerő, ami tulajdonképpen egész fiatal korom óta arra ösztönöz, hogy segítsek másokat felszabadítani, vagy ráébreszteni arra, hogyan könnyíthetnek az életükön. Ezt nyilván saját életemben kellett először megélnem, szükségem is volt rá… Mindehhez kaptam még egy jó adag »gondoskodásszükségletet« is, úgyhogy talán joggal neveztem el magam »mamagésának«.

Évtizedek óta leginkább a szabad akarat és a sors egymáshoz való viszonya és ezek megélése foglalkoztat. Végletesen habzsoltam mindazt, amit nőként megélhettem… Így hát megéltem önmagam felszabadítását is! Eleinte ösztönösen, később tudatosan és igen intenzíven tettem azért, hogy IGEN-t mondhassak saját nemiségemre, és kiteljesedjek nőiségemben.

Az élettapasztalat mellé azután jöttek a különféle spirituális beállítottságú olvasmányok, és ehhez jöttek még a pszichológiai tanulmányaim is. Ebben a könyvben, amelyben egy mesenovellám és három előadásom szerepel, ezeket az elemeket úgy olvasztottam egységbe, mint fondüben a sajtokat.”

INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 200
Borító: KEMÉNYTÁBLA
Súly: 330 g
ISBN: 9786155609367
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 

SZERINTEM: Ez is olyan könyv, ami tényleg váratlanul és azt hiszem, sorsszerűen talált meg. Bent voltam a Jaffában, és még beszélgettünk egy kicsit a könyvespolcnál, és totálisan véletlen, de épp Soma eme könyve mellett álltunk, amikor ráterelődött a szó, elolvastam a fülszöveget, Petra kérdezte, hogy viszek-e egyet belőle, és azt mondtam, hogy igen, mert erre most nagyon kíváncsi vagyok.

Soma Mamagésa – Nemek ​igenje megjelent a Jaffa Kiadó gondozásában az ezotéria, spiritualitás, önsegítő könyvek témakörében, saját kép, szerző: Tekla Könyvei
Soma stílusát és meglátásait nagyon szeretem, nagyon sok gondolatával egyet tudok érteni, és ez a kötet is ilyen volt, ráadásul nagyon sok olyan gondolatot is tartalmaz, amivel már tisztában voltam, csak mivel még mindig benne vagyok egy spirálban, így ezek nem voltak annyira logikusak számomra, hiába lennének alapvető dolgok, ilyenkor saját magamon mégsem tudok úgy segíteni, nem tudom reálisan nézni a dolgaimat. Egyrészt jókat mosolyogtam ezeken a szösszeneteken, vagy mondatokon, hogy jéé, hát de ezekkel már találkoztam, másrészt viszont csak ültem, és néztem, hogy bakker, ez mennyire igaz, és mennyire tudatosítanom kellene magamban.

A könyv egy mesenovellával indít Kláráról, aki az álmain keresztül kezdi felfedezni és megélni a nőiségét, majd pedig három előadás, három különböző, de mégis egymással összefüggő leírása következik (Féltékenység, birtoklás, hűség és hűtlenség; Önállóság-önállótlanság; és Az új (ÚJ dolgok kezdete, befogadása és megélése).

A Nemek igenje a pszichológia és a spiritualitás ötvözete, az eddig tőle olvasottakhoz viszonyítva pedig szerintem azoknak, akiknek a természetfeletti nem annyira fekszik, ez lehet a legbefogadhatóbb írás, mert a pszichológia felé billen az egyensúly. Ez a cirka 200 oldal tanít és elgondolkodtat, útravalót ad a hétköznapokra, no és nem mellesleg bármikor újraolvasható, fellapozható. Számomra nem az újdonság varázsa volt itt a központi, hanem sokkal inkább az, hogy azokat a dolgokat, amiket már tudtam, a jelenlegi helyzetemben, életszakaszomban is tudatosítsam, picit helyre tegyem a félrebillent dolgokat. Biztosan elfogult vagyok, mert mint említettem szeretem Soma írásait és gondolatait, ráadásul ez a könyv tökéletes időzítéssel érkezett az életembe, pont, amikor szükségem volt rá, így csak azt tudom mondani, hogy ha a téma és a stílus felkeltette az érdeklődéseteket, akkor mindenképpen ajánlom, mert segíthet, lelkileg nagyon nagy pluszt adhat

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése