2018-07-31

2018. júliusi beszerzések


Úgy tűnik ez a nyár már csak ilyen: ebben a hónapban igaz rekordokat nem döntögetek, de így is rengeteg – szám szerint – 20 kötet került hozzám, ennek pedig cirka harmada Stephen King, akinek a könyveit ismét elkezdtem gyűjteni.


A júliusi könyveim:

Guillaume Musso: Az angyal hív
Lugosi Viktória: Vándorhomár
Angela Marsons: Egy élet ára
Angela Marsons: Halálos játék
Han Kang: Nemes teremtmények
Stephen King: Rémautó
Stephen King: A Setét Torony – Átfúj a szél a kulcslyukon
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: Halálos árnyék
Stephen King: A sárkány szeme
Stephen King: A Napkutya
Stephen King: A rémkoppantók
F. Scott Fitzgerald: Meghalnék érted
Révai Gábor: Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről
Pan-dji: Vádirat
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája.
Philip Zimbardo – Robert Johnson – Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 2.
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő
Malala Yousafzai: Jeg er Malala
Stephen King (Richard Bachman): Maratonmarschen


Júliusban összesen 22 könyvet olvastam el, négyben jelenleg is benne vagyok, ez összesen pedig szerintem az eddigi életemet is nézve rekord, 6448 oldal. A 2018-as beszerzések közül pedig 64/127 könyvnél állok.


Júliusban is mondhatni a hónap végén jöttek a könyvek, egyszerre több is, én pedig tulajdonképpen épp A Setét Torony hetedik részét olvasom, szóval addig nem is szívesen fognék bele másba. Tény, hogy becsúszott azért közben más, például a Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről, ami remek volt, és nagyon tetszett. 

A két idegennyelvű könyv norvég és svéd, amiket pofátlanul olcsón, darabját 300 Ft-ért (úgy, hogy ezek alapból 300-350 korona körül mozognak) vettem a könyves antikvár kocsiról, ami Budapesten mindig máshol bukkan fel. Ebben az a durva, hogy Kingnek minden nyelven örülök (ez épp svédül A hosszú menetelés), a Jeg er Malala (Én vagyok Malala norvégul) pedig kívánságlistás volt egyébként is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz érthető a nyelvezete.

Júliusban a sok olvasás mellett eljutottam strandolni is (Instagramra tettem képet), a kis könyves csoport pedig úgy érzem egyre több élettel telik meg – ha van kedvetek, csatlakozzatok! –, illetve a háttérben még van egy-két dolog, aminek örülök, de ezeket még nem írnám le 😊


2 megjegyzés:

 1. Gyönyörű kupac, éljen King, egy zseni a pasas, én is nagyon szeretem, bár ideje lenne az újabbakat is elolvasnom. Antikvár kocsiiii?! Még nem is hallottam róla,de jó lenne egyszer belebotlani valahol. Szép hónapot zártál, és milyen sokat olvastál, gratulálok hozzá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :)
   A Nyugatinál szokott lenni (korábban a Molyon olvastam, hogy ott van), illetve a Kálvin tér környékén, szerintem tök menő :D

   Törlés