2018-07-03

Rosie Walsh – 7 ​nap szerelem

FÜLSZÖVEG: Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… 

Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 352
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 340 g
ISBN: 9789632619361
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018 
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS 
Fordító:Stier Ágnes

SZERINTEM: Ritka esetek egyike, amikor a fülszöveget elolvastam, és azt éreztem, hogy nekem ez a könyv KELL, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Nem, nem a romantikus műfajért kezdtem el rajongani hirtelen, hanem sokkal inkább éreztem egy-két párhuzamot a saját életemmel, így pedig a kíváncsiság elég nagy volt bennem, hogy elolvassam, vajon ebben a regényben milyen megoldást kapnak a szereplők.

Nos, a fülszöveg ebből a szempontból csalóka, ugyanis a 7 nap szerelem nem arról szól mind a 352 oldalán keresztül, hogy adott egy középkorú nő, aki nem tudja feldolgozni azt, hogy a férfi eltűnt az életéből. Ez körülbelül úgy a könyv fele – és igen, nulla információval kezdtem azt érezni, hogy huh, van nálam rosszabb is, és úristen, ez már nagyon sok picsogás. Aztán szép lassan jöttek az információk arról, amit igazából maga Sarah, a főszereplő sem tudott.

– Csak hagyd annyiban, Sarah! – ismételte Jo, miközben a fia elbattyogott. Hirtelen kimerültnek hangzott. – Az élet túl rövid, hogy olyan férfi után futkoss, aki miatt szenvedsz.


És itt vagyok bajban, mert több csavar is van a könyvben, ártatlannak tűnő levelekről derül ki, hogy nem annak szól, akinek gondoltam, és nem az írja, akit a szerzőjének hittem, arról pedig nem is beszélve, hogy mi az a nagy titok, ami Sarah-t és Eddie-t elszakítja. Ezen felül volt még egy dolog, ami egyszerűen lázban tartott, és az írónő bevitt az erdőbe a jelennel kapcsolatban, így a sok-sok dolog összeadva pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem tudtam letenni a könyvet, mert annyira érdekelt, hogy mi lesz a vége.

Felnevettem, ő pedig megcsókolta az orromat, és azon töprengtem, hogyan lehetséges, hogy az ember heteket, hónapokat – sőt éveket – tölt őgyelgéssel, és igazából semmi sem változik; aztán csupán néhány óra leforgása alatt élete forgatókönyve teljesen átíródik.

Spilermentesen azt tudom mondani, hogy több ez a kötet annál, mint amire első blikkre gondolnánk; igaz, romantikus, de tényleg több van benne, mint először hittem. Egy nagyon szép és fájdalmas történet arról, hogy ha a sors ad is valamit, azzal a lendülettel el is vehet, és kőtömböket állíthat az utunkba. Nagyon szerettem a 7 nap szerelmet olvasni, igazi meglepetés volt számomra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése