2018-08-31

2018. augusztusi beszerzések


Villámsebességgel röppent el az augusztus, amiért őszintén szólva fáj a szívem. Ez a hónap sem a pihenésről szólt, de legalább jó idő volt, nyár, és csak a munkára kellett koncentrálnom – két hét múlva kezdődik az egyetem, ez pedig számomra mindig keserédes, és mindig nehezen állok vissza a megváltozott időbeosztásra. Augusztusban egyébként a nyári hónapok tendenciájához hasonlóan relatív sokat sikerült olvasnom, még ha nem is érzem igazán így.

Johan Borgen: Kislord
Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok
Bjørn Berge: Eltűnt országok nyomában
Lakatos Levente: Barbibébi
Stephen King: A mobil
Johan Falkberget: Elindultak tizenhárman
Kővágó Pál: Norvégia
Edward St. Aubyn: Nincs baj / Baj van / Van remény
Jo Nesbø: Macbeth
Stephen King: Minden sötét, csillag sehol
Alice Walker: Bíborszín
Joe Hill: Spóra


Augusztusban 12 új könyv került hozzám; 11 könyvet olvastam el, hét folyamatban van, ezeknek az összes oldalszáma pedig 4325. A 2018-as listát tekintve pedig 73/139 köteten állok. Ha a statisztikát nézem (vagyis a kis excel táblázatomat), akkor augusztus oldalszámban a harmadik legtöbbet olvasott hónap ebben az évben (a július és a március után), könyvszámban pedig átlagosnak számít. Jelenleg olvasom a Spórát, ami majdnem 1000 oldal (982), illetve a hónap elején fejeztem be A Setét Tornyot, ami szintén elég hosszú olvasmány (940 oldal).

És akkor egy kis összesített nyári statisztika: júniusban, júliusban, és augusztusban összesen 14.164 oldalt, és 42 könyvet olvastam el. Azért ez elég szép szám, és örülök neki, hogy ilyen sok történetre jutott időm – sok éve talán az első alkalommal. Eddig mindig azzal küzdöttem, hogy nagyon sok könyv érdekelne, de egyszerűen nincs időm és/vagy energiám. Nos, ha a nyár lelkileg nem is volt jó, de olvasás szempontjából azt hiszem kimaxoltam 😍

Még több könyves kontentért kövessetek Facebookon, Instagramon, és/vagy csatlakozzatok a könyves csoportomhoz 😉


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése