2018-08-22

Révai Gábor – Beszélgetések ​a szerelemről és a szeretetről [Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel]

Révai Gábor – Beszélgetések ​a szerelemről és a szeretetről [Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel] megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja
FÜLSZÖVEG: Miért szeretünk? Miért éppen azt szeretjük, akit szeretünk? Szeretjük is, akibe szerelmesek vagyunk? Miért múlik el a szerelem, és miért alakul át idővel szeretetté? Másképp szeret a nő, mint a férfi? 

Csak néhány kérdés, amelyekre Révai Gábor és beszélgetőpartnerei, a humánetológus Csányi Vilmos és a pszichiáter Bánki György esettanulmányokra, tudományos példákra és saját személyes tapasztalataikra hivatkozva a válaszokat keresik. 

Egyik legősibb ösztönünk, a szeretet/szerelem utáni vágy meghatározza gondolkodásmódunkat és cselekedeteinket is. A szerelem lehet fájdalmas és pozitív élmény, s nemcsak az egyén, de a társadalom szempontjából is kulcsfontosságú: vallások alapjává válhat, egész kultúrák sorsa múlhat rajta. A szerelem és a szeretet titkát évezredek óta próbálják megfejteni filozófusok, költők és pszichológusok - ez a különleges interjúkötet is a rejtély nyomába ered.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 192
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 246 g
ISBN: 9789634333067
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018

SZERINTEM: Zseniális ez a könyv, s ugyan egy olyan témáról szól, melyben nincsenek tények és kőbe vésett konkrétumok, attól függetlenül izgalmas kutatásokról, praxisban megtörtént esetekről, vagy személyes élményekről olvasni.

Révai Gábor – Beszélgetések ​a szerelemről és a szeretetről [Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel] megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja, saját kép, szerző: Tekla Könyvei

A könyv két (de inkább három) részre osztható: Csányi Vilmos és Bánki György interjúit olvashatjuk, majd pedig néhány oldalon keresztül Révai Gábor is megszólal, és mesél. Csányi Vilmos etológus 52 oldalt "kapott" a 192-ből, és ez igazságtalannak érződhet, én mégis nagyon örültem neki, mert sokszor nem értettem vele egyet, a megközelítése túl tudományos és száraz volt, és leginkább a testiségre korlátozódott, melyben az ember gyakorlatilag nem különb a majmoktól, akik hasonlóképp viselkednek a maguk módján. Elfogadom, hogy egy tudós másképp gondolkodik, de tőlem ez a megközelítés nagyon távol állt, nem tudtam azonosulni vele.

Nem úgy Bánki György meglátásaival, aki pszichiáterként tevékenykedik, és sokszor az érzelmi oldaláról közelítette meg a szeretet és a szerelem témakörét. Sokszor egyet tudtam érteni, és sokszor olyan eszmefuttatásai voltak, amin csak pislogtam, hogy igen, ez mennyire igaz. Semmi erőltetés, vagy az olvasó torkán való véleménylenyomás, egyszerűen csak magával ragadott. Volt egy oldal, amit fontosnak éreztem megörökíteni, Instagramra is kitettem már sztoriba egyszer, de azt hiszem, itt, a blogbejegyzésben is helye van.

Révai Gábor – Beszélgetések ​a szerelemről és a szeretetről [Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel] megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja, saját kép, szerző: Tekla Könyvei

A pszichológiára nyitottaknak mindenképp érdekes és fontos könyv lehet, kicsit más, inkább elmélkedős kiadvány, de lelkileg sokat dobott rajtam például. Nagyon szerettem olvasni a Bánki Györggyel készült interjút, Révai Gábor néhány oldala pedig érdekes volt. Mindenképpen ajánlom, ha hasonló az érdeklődésetek, és szeretitek a pszichológiát.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése