2018-08-28

Sarah Andersen – Puha ​boldog puffancs (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 2.)

FÜLSZÖVEG: Itt a fürdőruhaszezon! Készítsd fel strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked! 
Ööö… vagy mégsem. Felejtsd el, és légy inkább puffancs! Puha, boldog puffancs! 

A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőttlét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós-pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!

Sarah Andersen fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: FUMAX KFT 
Oldalak száma: 128
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 188 g
ISBN: 9786155514951
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Sorozat: SARAH'S SCRIBBLES-GYŰJTEMÉNY
Illusztráció: KÉPREGÉNY
Fordító: Tót Barbara

SZERINTEM: Nagyon szerettem Sarah első gyűjteményét, szóval örülök, hogy a második felvonást is a kezembe vehettem, ráadásul a borítón a cím, és a pulcsi szőrös is, amit nagyon ötletesnek tartok :)


Azt hiszem ezzel a kötettel is nagyon sokan tudunk azonosulni, hiszen ugyan úgy az introvertáltságot állítja középpontba, a lányos problémák sem hiányozhatnak, és a mai fiatal generáció általános, mindennapi problémái is ott vannak (remek példa – és talán a kedvencem –, a határidős kép. Tökéletes, teljesen magamra ismertem benne.Szerencsére nekem nem volt ennyire traumatikus a gimi, de maradjunk annyiban polkorrekten fogalmazva, hogy nem sírom vissza. Osztálytalálkozóra sem mentem el idén nyáron, mert egyszerűen túl nagy időbefektetés lett volna, vagyis nagyobb, mint amennyit megért. A gimi utáni élet viszont ha nem is könnyebb, de szabadabb, és azt hiszem, ezzel is nagyon sokan vagyunk így.
Ez csak néhány kiragadott kép, de a kötet teli van jobbnál-jobb illusztrációkkal, remekmű, akár afelől nézem, hogy remekül lehet szórakozni rajta, akár onnan, hogy ha nem is teljesen görbe, de tükröt tart elénk a tökéletlenkedéseinkről, amik úgy vannak rendben, ahogyan vannak.

A kötet második felében pedig Sarah kicsit hosszabb megjegyzései, gondolatai is olvashatóak az illusztrációk felett és alatt, ami számomra rettentő szimpatikus, hiszen ugyan olyan stílusban ír, ahogyan a rajzai alapján következtet az olvasó.

A Puha boldog puffancs sem okoz csalódást, ha tetszett az első rész, mindenképpen olvassátok el ezt is, mert Sarah-t nem lehet megunni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése