2018-09-01

Barbara Pease & Allan Pease – A ​testbeszéd enciklopédiája

FÜLSZÖVEG: Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk - összefoglalóan a testbeszédünk - közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál. Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról, mint ha csupán a szavaira hagyatkozna.

A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyvükben élvezetes, közérthető stílusban - számtalan fotó és rajz kíséretében - foglalják össze a testbeszéd alapvető tudnivalóit. Ne feledjük: miközben elsajátítjuk a testbeszéd tudományát, apránként jobban megértjük saját viselkedésünket is.

A testbeszéd enciklopédiája a kereskedők, menedzserek, üzletkötők, állásinterjúra készülők elengedhetetlen kézikönyve, de hasznos lehet az élet bármely területén: otthon, randevún vagy a munkahelyen. 


INFORMÁCIÓ:
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 360
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 644 g
ISBN: 9789633550601
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Illusztráció: FEKETE-FEHÉR KÉPEK
Fordító: Nemes Anna

SZERINTEM: Nem ez az első könyvem a testbeszéd témakörében, és valószínűleg nem is az utolsó. Annyira szerteágazó és gyakorlatilag kimeríthetetlen téma, hogy ha az alapok könnyen is mennek, a mikrorezdüléseket megtanulni egy olvasásra gyakorlatilag lehetetlen, főleg teljesen laikusként, csupán érdeklődőként.


A ​testbeszéd enciklopédiája 2017-es kiadása remek olvasmány volt, pontosan emiatt, mert a legalapvetőbb dolgok is szerepelnek benne, és a néhány tizedmásodpercnyi arcrezdülésekről is ír szerzőpáros. Utóbbiaknál egyébként nem csak a rezdüléshez társítható mondandó elsajátítása nehéz, hanem gyakorlás kérdése, hogy az átsuhanó, kontrollálhatatlan érzelmeket egyáltalán felfedezzük beszélgetőpartnerünk arcán.Tetszett, hogy a leírásoknál rávilágítottak arra is, hogy mindenképpen a kontextust figyeljük, tehát például télen ha valaki a kezét maga előtt keresztezi, és annyira összehúzódik, amennyire csak tud, akkor valószínűleg nem elzárkózik, csak nagyon fázik, vagy a másik eset, hogy ha egy miniszoknyás hölgy a lábait görcsösen összezárja, vagy keresztezi, az sem feltétlen zárkózottságot indikál, hanem csak kényesen ügyel rá, hogy ne látszódjon a bugyija.

A könyvet egyébként illusztrációk és fekete-fehér fényképek tarkítják, ezeken keresztül is szemléltetve egy-egy gesztust, kéztartást, továbbá a kedvenc részem a dohányzás bemutatása volt. Itt nem is tudtam, hogy számít, és jelent valamit, hogy ki merre fújja ki a füstöt, vagy hogy tényleg ekkora eltérés van a férfiak és a nők kéztartása, kézmozdulatai között. Erről eddig még sehol nem olvastam, talán ezért is ért meglepetésként, és újdonságként.

A téma iránt érdeklődőknek remek olvasmány, tud újdonságokat mondani, egyébként pedig a testbeszéddel úgy gondolom, hogy mindenki jó, ha tisztában van alapszinten legalább. Mindenképpen ajánlom ezt a kötetet: rengeteg információt érthetően sorakoztat fel, egyáltalán nincs száraz tankönyv jellege.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése