2018-09-16

Lakatos Levente – Barbibébi (Barbibébi 1.)

Lakatos Levente – Barbibébi (Barbibébi 1.) megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja
FÜLSZÖVEG: BARBIBÉBINEK MEG KELL HALNIA -- gondolják azok, akiknek a tizenhét éves botrányhősnő az elmúlt időszakban tönkretette az életét. Egyikük a tettek mezejére lép. Vajon ki az, aki egy nyári éjszakán emberölési szándékkal elgázolta a lányt? 

A fiatalok körében a boldogság mértékegysége a siker és a csillogás. Azért, hogy ő lehessen a legtündöklőbb csillag, az ország híres énekesének barátnőjeként ismertséget szerzett Barbibébi a legjobb barátait is elárulja. Tudatlan ámokfutásának a gázolás vet véget, aminek következtében elveszíti emlékeit. Az incidens után kényszerképzetekkel küszködő, önveszélyes lány a maga által rögzített videónaplóból szembesül kegyetlen tetteivel, és azzal a ténnyel, hogy a környezetéből szinte bárkinek lehetett indítéka a gyilkossági kísérletre.

LAKATOS LEVENTE első regényének 2010-es megjelenését követően villámgyorsan megkapta a tabudöntögető jelzőt. A regény jelenlegi kiadása a többszörös Aranykönyv-díjas szerző által 2018-ban átdolgozott változat.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 468
Borító: KARTONÁLT
Súly: 488 g
ISBN: 9789634334279
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018

SZERINTEM: Nagyon örülök, hogy a Barbibébi átdolgozásra, és újra kiadásra került. Kíváncsi voltam a könyvre, mert a folytatást, a Szeress jobbant már olvastam, és tetszett.

A régi kiadást nem olvastam, így nincs összehasonlítási alapom, ám én alapvetően szeretem Levente írásait, mert amellett, hogy könnyed stílusban ír, és szórakoztat, az általam eddig olvasott könyveiben mindig találtam olyan részeket, amik felett a fanyalgók szeretnek mindig elsiklani. Példának okáért a Barbibébiben kapunk egy elég antipatikus főhősnőt, akit sokszor tényleg legszívesebben jól felpofoznánk, de a regény végére mégis jól látható a karakterfejlődés, és pardon a sok belemagyarázásomért, de az is, hogy általában minden okkal történik, valaki nem csettintésre lesz hülye picsa. Az életben is ezt vallom, hogy könnyű embereket elítélni bizonyos dolgok miatt, amiket mutatnak, de vajon a miértek, és a kiváltó okok is megvannak? Mert sokszor a kérdésre a válasz a nem.

Nyilván az élet nem oldódik meg majd' 500 oldal alatt, és egy haldokló barátságot sem mindig lehet néhány hét vagy hónap alatt megmenteni, de azt hiszem a Barbibébiben nem is az volt a fő cél, hogy tökéletesen illeszkedjen a nagybetűs életbe, hanem egyszerűen csak egy kicsit legyen életszagú, ami számomra tökéletesen átjött. És pont ez tetszett benne, hogy ugyan a budai gazdagok életében mozgott a cselekmény, de mégsem olyan arcpirító stílusban, hogy az átlag olvasó, aki leveszi a könyvet a polcról csak a szemét ráncolja, hogy aha, akkor ilyen is van, de hát mintha egy másik univerzumban élnék, hiába a város mondjuk mégis stimmel.

Lakatos Levente – Barbibébi (Barbibébi 1.) megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja, saját kép, szerző: Tekla Könyvei

A cselekmény azzal kezdődik, hogy Barbibébit valaki meg akarta ölni, de annyian utálják, hogy gyakorlatilag sorszámot is húzhattak volna. Ennek a gyilkossági kísérletnek a végére próbál járni Barbi, akinek részleges emlékezetkiesése van, illetve volt legjobb barátja, Krisz, akivel azért romlott meg a viszonyuk, mert a lány elkotyogta, hogy a fiú meleg. Az ügy érdekében Barbiék siófoki nyaralójában a lány videónaplóit nézik vissza, melyből kiderülhet, hogy ki akarta elgázolni Barbit, a lánynak pedig sokkoló a felismerés az emlékezetkiesése miatt, hogy milyen ember is ő valójában. És természetesen a képben felbukkannak új ismerősök, szerelmi szálak is szövődnek, a könyv végén pedig mindenről lehull a lepel, minden kérdésre választ kapunk.

Mint említettem, szeretem Levente írásait, a stílust, és ahogyan több témát is azonos érdekességgel tud papírra vetni, legyen az egy alakuló románc, egy szexjelenet, vagy egy kerek egészben az, hogy néha kapargassuk meg a felszínt, mert nem minden az, aminek elsőre tűnik. A Barbibébitől azt kaptam, amire számítottam a korábbi kötetei után: tökéletesen kikapcsolódtam olvasás közben, olyannyira, hogy alig tudtam letenni a könyvet – másfél nap alatt gyakorlatilag befaltam.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

1 megjegyzés:

  1. Szia! Én még nem olvastam Leventétől könyvet, de lehet, hogy itt lenne az ideje? @happy_moly :)

    VálaszTörlés