2018-09-15

Roger Hobbs – Ghostman: A nyomtakarító (Jack White 2.)

Roger Hobbs – Ghostman: A nyomtakarító (Jack White 2.) megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja
FÜLSZÖVEG: Hajnalban a Dél-Kínai-tengeren három kalóz megtámad egy csempészhajót. A célpont egy csomag milliókat érő zafír. Akció közben egyikük olyan kincsre bukkan a fedélzeten, ami nem szerepelt az eredeti terveik között. Perceken belül ketten meghalnak a csapatból, az utolsó pedig magával viszi a zafírokat a titokzatos zsákmánnyal együtt. A kincsre azonban egy hidegvérű gyilkos is vadászik. Az események váratlan fordulatot vesznek, és végül a rablás kitervelője, Angela is lépéskényszerbe kerül. Egykori tanítványát hívja segítségül, akivel egy balul elsült akció miatt már hat éve nem találkoztak. 

A férfit néha Jacknek, de legtöbbször csak szellemnek hívják. Nincs valódi neve, címe, ujjlenyomata, de kellő motivációval bármilyen problémát megold. Jack azonnal átutazza a fél világot, hogy a neonfényes Makaóban újra egymásra találjanak, és szembe szálljanak egy bérgyilkossal, egy triádvezérrel és egy veszélyes bűnszövetkezettel.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 412
Borító: KARTONÁLT
Súly: 334 g
ISBN: 9789633102978
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Fordító: Nagy Gergely
Eredeti cím: Vanishing Games

SZERINTEM: Nagyon vártam a Ghostman – A megoldóember folytatását, mert három évvel ezelőtt egyszerűen lenyűgözött a könyv azzal, ahogyan végig pörgött, és folyamatosan olyan fordulatokat dobott be Hobbs, ami miatt letehetetlen volt. A Vanishing Games (vagyis eme kötet, A nyomtakarító) pedig méltó folytatása. A közös a két könyvben a fent már írt izgalom és letehetetlenség. Egy olyan világba enged bepillantást, mely gondolom létezik, csak ugye mi, halandó emberek erről mit sem tudunk.

A nyomtakarító kulcsfigurája ugyan az a szellem, azaz Jack, akiről A megoldóember is szólt. Több száz bűncselekmény, legalább ugyan ennyi (ha nem több) személyazonosság, és ha kell, újabb hullák veszik körbe, miközben egykori mesterének, Angelának segít elrendezni a balul elsült csempészakció utózöngéit.

Roger Hobbs – Ghostman: A nyomtakarító (Jack White 2.) megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja, saját kép, szerző: Tekla Könyvei

Sok krimi, horror és thriller után a Ghostman számomra azért is adott pluszt, mert ahhoz, hogy a problémát rendbe tegyék, gyakorlatilag minden ügylet illegálisan zajlik, és el tudom képzelni, hogy ezek megtörténhetnek a valóságban is, nem csak a könyv lapjain – lásd például, ha Hon Kongban szükséged van fegyverre, drogra, vagy bármi hasonlóra, akkor elég csak a megfelelő taxist leinteni, sok-sok pénzt az orra alá tolni, majd még több pénzzel az üzletet is nyélbe ütheted egy órán belül. Megsebesülsz, de nem mehetsz kórházba? Remek, erre is van lehetőséged, szintén megfelelő mennyiségű pénzzel házhoz jön a zugorvos (más néven hentes), aki összefoltoz, és gyógyszerekkel is ellát; a történések közben pedig a szereplőink nem a hivatalos szervektől féltek, hanem az alvilági ellenfelek előtti lebukástól.

A történet vége egyébként kikövetkeztethető, így nagy meglepetések nem értek, de ettől függetlenül tényleg tetszett, és kikapcsolt, beszippantott, ahogy a kirakós minden darabja szép sorban a helyére került. A nyomtakarító – mint ahogyan említettem is már, illetve a bejegyzés címéből kiderül – folytatás, második rész. Ha az elsőt el szeretnétek olvasni, akkor kezdjétek azzal mindenképp, mert ugyan A nyomtakarító érthető A megoldóember olvasása nélkül is, ám zanzásítva elspoilerezi az előző történetet.

Tulajdonképpen ha egy romantika nélküli pörgős, kicsit véres, és izgalmas történetre vágytok, akkor a Ghostman-sorozat erre tökéletes – na meg arra is, hogy belegondoljunk a BKV-n vagy egy kényelmes fotelben ülve, hogy a világ másik végén milyen dolgok zajlanak.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése