2018-10-21

Talulah Riley – Szerelem ​két felvonásban

Talulah Riley – Szerelem ​két felvonásban megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja
FÜLSZÖVEG: Bernadette kiválóan ért az igazság elkendőzéséhez. Egész újságírói karrierjét arra a képességére építette, hogy befolyásos és gazdag férfiakkal is el tudja hitetni: a titkaik jó helyen vannak nála. Aztán egy kegyetlenül őszinte cikkekben tárja fel róluk az igazságot. De Radley Blake-ben végre az emberére talál. A pasi immunis Bernadette bájaira, és átlát minden mesterkedésén: pontosan tudja, kivel áll szemben. 

Talulah Riley csodálatos első regénye tele van kétellyel a végkifejletet illetően, és felteszi a kérdést: hogyan lehetséges egyszerre küzdeni a függetlenségünkért, és félni a sorsot… 

TALULAH RILEY színész, író, rendező, a Forge (a kiskereskedelemben órabérben dolgozók beosztását segítő mobilapplikáció) társalapítója és ügyvezető igazgatója. Színészként több mozifilmben és televíziós produkcióban is felbukkant, és szerepelt a West Enden. A Szerelem két felvonásban az első regénye.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 358
Borító: KARTONÁLT
Súly: 292 g
ISBN: 9789633109052
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Fordító: Neset Adrienn

SZERINTEM: A Szerelem két felvonásban bevallom, leginkább az írónő személye miatt érdekelt annyira, ugyanis ő nem más, mint a St. Trinian's című film egyik főszereplője. Ezt a filmet – és a folytatását is – nagyon szerettem, amikor megjelent, így nem is volt kérdés számomra, hogy szeretném elolvasni, amit írt. Sokan pedig onnan is ismerhetik a szerzőt, hogy Elon Musk felesége volt – kétszer is.

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy ez bizony egy női olvasmány, és nekem is pont most jött jól, amikor egyszerűen csak valami könnyed limonádéra vágytam, amiben nem sok komolyság van. Lehet, hogy más hangulatomban nem is tetszett volna, no de ismerem már annyira magam, hogy tudom, bizonyos zsánerekhez nekem hangulat kell. Jókor és jó helyen, így nálam telitalálat volt.

Talulah Riley – Szerelem ​két felvonásban megjelent a Libri Könyvkiadó gondozásában, mely a Libri csoport tagja, saját kép - Tekla Könyvei
Talán a magyar cím annyira nem találó az angolhoz képest (Acts of Love), mert nem is két felvonást kapunk, hanem sokkal inkább egy szerelmi négyszöget; egy magát céltudatosnak és furfangosnak képzelő főhősnővel, aki sokkal inkább hajaz egy elkényeztetett és egocentrikus fruskára; férfiakat, akik vagy elalélnak, vagy mit sem törődnek a sikerével és hírnevével, no és ott van Radley, aki valamiképpen igyekszik Bernadette énje mögé látni, és elhinni, hogy több van benne, mint amit mutat, és mint ahogyan viselkedik. A szerelmi négyszög pedig Bernadette-ből, Radley-ből, illetve Timből, Radley jó barátjából áll, akibe Bernadette szerelmes, és aki eljegyezte Elizabeth-t, aki szintén Radley jó barátja, és akit Bernadette a könyv elején szívből utál, a könyv végére pedig kebelbarátnőkké válnak. Kicsit kuszának és soknak tűnhet, de unalomig ismétli az írónő a problémákat, Bernadette nyafogásaiból pedig még több megerősítést kapunk a problémákat illetően.

A szöveg egyszerű, a történet pedig sajnos teli van klisékkel, de ettől eltekintve kellemes kikapcsolódást nyújtott, hiszen nem sok romantikus regényt olvasok, ezért nem is igazán telítődtem ezekkel a fordulatokkal. A karakterek számomra felszínesek voltak, leginkább talán azért, mert a két kézzel szórjuk a pénzt gazdagokról szólt, ahol úgy éreztem, hogy az igazi érzelmek elsikkadnak, és a látszat az, ami mindennél fontosabb. Bernadette volt az, akit a leginkább nem tudtam hová tenni, hiába hajtogatta a traumáit, a másik pedig Radley, aki első blikkre teljesen normálisnak tűnt, de egy kicsit belegondolva az ő húzásai is enyhén szólva érdekesek és érthetetlenek voltak. Tim és Elizabeth nem kaptak akkora hangsúlyt, mint a két főbb szereplő, de számomra ők is a miért?-kategória.

Leírva és visszaolvasva elég visszataszítónak hat a történet, de ha tényleg arra vágysz, hogy ne kelljen gondolkodnod, és valami könnyű olvasmánnyal lazíts szombaton és vasárnap, akkor arra tökéletes. Tipikus romantikus regénynek mondanám, aki szereti ezt a műfajt, annak valószínűleg tetszeni fog, abban viszont bízom, hogy Talulah ha ismét tollat ragad, akkor egy kicsit komolyabb történetet hoz össze.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése