2019-02-27

Colleen Hoover – Confess: Vallomás

Colleen Hoover – Confess: Vallomás megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Rubin Pöttyös könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?  Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt. 

Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút. 

Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn. A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 341
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 422 g
ISBN: 9789634572428
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS 
Fordító: Komáromy Zsófia

SZERINTEM: Wow, Colleen Hoover előtt le a kalappal! Mondom ezt úgy, hogy ezt a könyvet kicsit vonakodva kezdtem el olvasni, mert nem igazán tudtam, hogy mit várhatok tőle, ám mégis talán az egyike lett azon történeteinek, amik a leginkább megérintettek az írónőtől.

És hogy miért mondom ezt? Mert tulajdonképpen arról szól a regény, hogy a konfliktust a szereplők megoldják, a felismert problémát kezelik, és nem várnak arra, hogy valaki megmentse őket – főként Auburn-re igaz ez. Talán túlságosan is tudtam azonosulni Auburnnel, aki azt hitte, függ olyan emberektől, akik kihasználják, hogy ha tesz a szebb jövője érdekében, azzal a számára legfontosabb embert elveszítheti, és az úgynevezett biztonságnak vége. Azért is gondolom azt, hogy tartalmas és elgondolkodtató kötet, mert az érthető hezitálás és félelem mellett mégis mert lépni és kockáztatni, ráadásul hihetetlen tökös módon, úgy, ahogy az előzetesen róla kialakult képem alapján igazán nem hittem volna, hogy hogyan is alakítja majd a sorsát, az írónő a végkifejletet, és hogyan kapnak happy endet a szereplők. A happy enddel azt hiszem, most sem spoilerezek, hiszen CoHo-tól eddig csak olyan köteteket olvastam, ahol boldog befejezést kaptak a karakterek.

– Jesszusom!- Fölmarkol még néhányat. – Hogy őrzöd meg a hited az emberiségben, ha mindennap ilyeneket olvasol? – Könnyen- felelem. – Ami azt illeti, a vallomásoknak köszönhetően csak még jobban érzékelem az embereket, mert tudom, milyen elképesztően ügyesen tettetjük magunkat mindannyian. Pláne a hozzánk legközelebb állókkal szemben.

A Vallomás, mint cím, és a fülszövegben feltüntetett komolyság, súlyosság számomra kissé túlzó volt, valami igazán sötét titokra számítottam, ehelyett viszont kissé meglepődtem, hogy ez nekem annyira nem nagy dolog, ám mégis jobban belegondolva, emberéleteket tehetett volna tönkre rosszkor és rossz embernek elmondva. Életszagú, amolyan megeshet típusú titokról van szó, amivel Owen együtt él, és ami Auburn elhunyt szerelmének testvérén keresztül a lánnyal való kapcsolatának kiteljesedésében gátolja. No és persze a műterem, melyben Owen képei mind-mind vallomások – névtelen emberek vallomásai – alapján születnek, ez a kettősség pedig remekül összefonódott.

A lány szerepe volt az, ami megfogott, egy erős női karakter, aki csak egy pontig enged a nyomásnak, elnyomásnak, majd pedig a sarkára áll, és nem vár sem Owenre, sem másra, aki majd megmenti. Sőt, tulajdonképpen ő az, aki megmenti a szerelmét és az apját is.

Tulajdonképpen ha Hoover legjeit kellene megemlítenem az eddig általam olvasott kötetekből, akkor a Vallomás biztosan köztük lenne, abszolút ajánlom!

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése