2019-02-18

Colleen Hoover – Finding ​Cinderella: Helló, Hamupipőke! (Hopeless 2,5)

Colleen Hoover – Finding ​Cinderella: Helló, Hamupipőke! (Hopeless 2,5) megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Rubin Pöttyös könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.

A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.

Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.

A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 158
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 310 g
ISBN: 9789633993712
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2015 
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS 
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

SZERINTEM: A Helló, Hamupipőke! a Reménytelen és a Reményvesztett kiegészítő története, ahol nem Sky és Holder a főszereplők, hanem a legjobb barátaik, Six és Daniel. Egy igen rövidke történet, ám annál jobban szerettem olvasni, még ha az elején hiányérzetem is volt, hogy nem a már megkedvelt párról szól.

Mivel kiegészítő kötet, ezért Sixről és Danielről nem kapunk átfogó képet, de a fülszövegben is említett szertári légyott áll a középpontban. Kellemes történet volt, legalábbis ezt gondoltam addig a pontig, amikor kiderült egy nagyobb titok, ez a csavar pedig ha szomorú is volt, attól függetlenül le a kalappal az írónő előtt, hogy bevállalta. Persze, ez talán egy kicsit eltörpül a happy end mellett, de ezeket a könyveket pont emiatt olvassuk, olvassák sokan, mert pozitív lezárásra vágyunk.

– Nem áll szándékomban randizni Sixszel. Amúgy sem olyan jó csaj. Holder megtorpan, és gyorsan szembefordul velem. Úgy tartja magasba az ujját, mintha ki akarna oktatni engem. – Ilyen csúnyán sem beszélhetsz róla. Jézusom! A kapcsolatunk eltitkolása inkább fárasztónak ígérkezik, mintsem viccesnek. – Ne szeressem, ne utáljam, ne dugjam meg, ne járjak vele. Felfogtam. Még valami? Elgondolkodik, aztán leereszti a kezét. – Ennyi. Ebben minden benne van. Ebédnél találkozunk.

Spoiler nélkül nehéz bármit is mondani. írni, és talán akik olvasták az előző két kötetet, megszerették annyira a szereplőket, hogy nem lesz kérdés számukra, hogy a Helló, Hamupipőkét is a kezükbe vegyék. A történet laza és humoros, talán ez az aspektus erős ellentétben áll az első két könyvvel, ahol a humor kapott ugyan szerepet, de mégis a drámai vonal volt a fő. Kellemes délutáni kikapcsolódás ez a rövidke történet.

A sorozat kötetei:
  1. Reménytelen
  2. Reményvesztett
  3. Helló, Hamupipőke!
👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése