2019-02-15

Colleen Hoover – Losing ​Hope: Reményvesztett (Hopeless 2.)

Colleen Hoover – Losing ​Hope: Reményvesztett (Hopeless 2.) megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Rubin Pöttyös könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Colleen ​Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket. 

A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz. 

Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 376
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 440 g
ISBN: 9789633993965
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016 
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS 
Fordító:Sándor Alexandra Valéria

SZERINTEM: Amennyire remek volt a Reménytelen, számomra akkora mélyrepülés volt a Reményvesztett. Mintha még egy bőrt le akart volna húzni a történetről Hoover, ami számomra nem jött be.

A Reményvesztett ugyan az a történet, mint a Reménytelen, csak Holder szemszögéből mutatja be az eseményeket, abba enged belelátni, hogy ő és a családja hogyan dolgozták fel a szomszéd kislány elrablását, aki nem mellesleg az ikrek legjobb barátja is volt. Furcsa volt, hogy egyrészt Holder ilyen élénken emlékszik arra, ami hároméves korában történt, másrészt hogy gyakorlatilag egész életében azt a kislányt próbálta megtalálni. Véleményem szerint az, hogy végignézed kisgyermekként az akkori legjobb barátod elrablását, csak nem hagy ennyire mély nyomokat benned, hogy minden lányban őt keresed. Nem vagyok pszichológus, csak szimplán a józan paraszti észre építek.

Ennek a kötetnek csak azért örülök, mert Holder szemén keresztül kiderül, hogy mi történt az ikertestvérével, Less-szel, illetve a gyász nagyobb szerepet kap, mint az első részben. Magát a fiút nem éreztem, hogy jobban megismertem volna eme történeten keresztül, és talán emiatt is megkérdőjeleztem a kötet létjogosultságát.

Nem sajnálom, hogy elolvastam ezt a kötetet, de kvázi Hoover ballépéseként éltem meg, és csalódtam, amiért nem kaptam annyival többet, amiért véleményem szerint megérte volna külön kötetet szentelni a fiú szemszögének. A harmadik rész viszont egy kicsit kárpótolt, így inkább csak betudom annak a jelenségnek, hogy az esetek nagy részében a második kötet mélyrepülés az erős kezdet után.

Szerintem ha a Reményvesztettet nem olvassátok el, akkor is kerek lehet a történet, ellenben olvastatja magát – mint ahogy Colleen Hoover összes írása –, így érdemes lehet adni neki mégis egy esélyt.

A sorozat kötetei:
  1. Reménytelen
  2. Reményvesztett
  3. Helló, Hamupipőke!


👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése