2019-02-25

Kell egy lépés hátra, kell egy kis szünet


Nem, ez nem az, aminek tűnik 😊 Az elmúlt néhány hétben azt éreztem, hogy valami megváltozott, mást és máshogy olvasok, mint eddig. A vizsgaidőszak végén éreztem azt először, hogy olyan könyvre vágyok, ami könnyed és laza, nem igényel sok gondolkodást, de mégis élvezetet ad. Ez pedig leginkább a romantikus zsáner, amit viszont eddig nem igazán olvastam, mert egyszerűen nem kötött le. Most pedig 180 fokos fordulatot vettek az olvasási szokásaim.


Azt hiszem, hogy az elmúlt hónap bejegyzései alapján ti is érezhettétek ezt a változást, emiatt is írok erről – no meg azért, mert annyira hatással van rám mostanában ez az egész, hogy például Stephen Kinggel sem tudok mit kezdeni, nem tudom eldönteni, hogy az a könyv, amit olvasok tőle nem az igazi számomra, vagy úgy egyáltalán a vele való kapcsolatomat is szüneteltetnem kell, amíg lecseng ez a nagy romantikus-fellángolás. (Ez a könyv nem volt az igazi, közben rájöttem.)

Talán a hosszabb tél, talán a tavasz szele teszi, minden esetre young adult, new adult, erotikus, romantikus történetekkel is az eddigieknél sokkal nagyobb arányban találkozhattok majd a blogon. Nem tartom valószínűnek, hogy véglegesen ebbe az irányba indulok el, viszont most jól esik kifejezetten nőknek szánt irodalmat olvasgatni. Mindezek mellett a krimikkel is teszek majd egy próbát, hogy szép lassan visszatérjek a saját normalitásomba.

Nem erőltetem a visszatérést, ezt fontosnak tartom leszögezni, mert nincs azzal semmi gond, hogy most teljesen más típusú könyveket olvasok. A lényeg, hogy olvasok, méghozzá rengeteget, ami talán a bejegyzések rovására is megy, de ez szintén olyan dolog, hogy amikor van kedvem, ihletem írni, akkor sok bejegyzés születik, amikor nincs kedvem írni, akkor muszájból nem fogok semmit pötyögni csak azért, hogy legyen.

Szóval most így. Számomra ez most egy elég nagy dolog, azért is írok róla, no és mert talán furcsa lehet, hogy a romantikusok és a young adultok elözönlik a blogot. Viszont mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy nem az a fontos, hogy mit, hanem maga az olvasás a lényeges. Olvassátok ti is azt, amihez kedvetek van, függetlenül attól, ha ez akár merőben más is, mint az eddig megszokott.


1 megjegyzés:

  1. Hasonló bennem akkor játszódott le, amikor arra eszméltem egy nap, hogy sci-fi után sci-fi jön. Azóta megbarátkoztam ezzel a ténnyel, azért is, mert most ez köt le, másrészt, mert ahogy te is mondod, olvasok.

    VálaszTörlés