2019-02-24

KÖNYVKLUB | Ajánlok neked egy könyvet [Romantikus > Lauren K. Denton > Menedék]


Elérkezett a második Könyvklub, melynek témája nem más, mint a romantikus regények! A csoportban kíváncsi voltam, hogy ki milyen zsánert olvas szívesen, és ez nyert – nem mellesleg pedig én is rákattantam a témára az elmúlt jó néhány hétben.

Az első tavaszi téma szintén kötetlen, olvashatjátok a kiemelt könyvet, vagy ha esetleg ez nem szimpatikus, vagy már olvastátok, akkor bármilyen romantikus kötettel beszállhattok.


FÜLSZÖVEG: Sara ​Jenkins a nagyanyja temetésére utazik Sweet Baybe. Arra számít, hogy az ilyenkor szokásos jogi ügyletek rendezését követően gyorsan vissza is térhet megszokott életébe New Orleansba, ahol egy antik lakberendezési boltot vezet. Nagyanyja, Mags azonban ráhagyja a Menedék panziót, Sara gyerekkorának helyszínét, ami jelenleg két idős házaspár otthona. Egyetlen dolgot kér csak unokájától: újítsa fel a házat, hogy annyi év után végre eredeti pompájában ragyoghasson. 

Sara eleget tesz Mags kérésének, és nekilát élete eddigi legnagyobb szabású felújítási munkájának. A gyors látogatásból hónapok lesznek, és már nemcsak gyerekkori emlékei, hanem egy új szerelem is marasztalja. Közben előkerül egy régi láda a padlásról, tele olyan dolgokkal, amik nagyanyja eddig ismeretlen életébe nyújtanak betekintést. Mags idős barátai segítségével Sara feltárja nagyanyja rejtélyes múltját: a bátor és szenvedélyes tetteket, és azokat a döntéseket, amelyek örökre megváltoztatták Mags és családja életét. 

Amikor egy pénzéhes ingatlanfejlesztő jelenik meg a színen, és a panzió lebontásával fenyegeti Sarát, a nőnek döntenie kell: Sweet Bayben marad és harcol a házért és azokért az emberekért, akiket mélyen a szívébe zárt, vagy újra maga mögött hagy mindent, és visszatér sikeres, ám magányos életéhez New Orleansba.


A Könyvklub leírását itt találhatjátok meg, úgy gondoltam, hogy a bejegyzések végére beszúrni kicsit sok lenne. A romantikus könyvek közül a molyos címkét ajánlom, és a teljesség igénye nélkül szúrok be néhány könyvet, amiket olvastam, és amiket szeretnék, illetve a képen könyvtári kötetek is vannak, amiket kikölcsönöztem:


Jojo Moyes: Mielőtt ​megismertelek
Nicholas Sparks: Szerelmünk ​lapjai
Elizabeth Berg: Hol ​volt, hol nem volt… 
Colleen Hoover: Maybe ​Someday – Egy nap talán
Colleen Hoover: It ​Ends with Us – Velünk véget ér 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése