2019-03-22

Balogh W. Orsolya – A ​zodiákus lány

FÜLSZÖVEG: Tizenkét különböző partner. Tizenkét eltérő szerelem. Tizenkétféle szexstílus.

Vajon tényleg a csillagok szabják meg a sorsunkat? Vagy az egész horoszkóp és asztrológia nem más, mint hazugság és önámítás? Hogyan ismerhetjük fel a lelki társi és az ikerláng szerelmet?

Az egyiptomi származású, de családjával Amerikában élő Isis gyerekkorában a fogadott unokatestvérével, a Kos jegyű Shane- nel fedezi fel a lelki társi szerelmet. Az állatorvosi egyetemen egy Bika jegyű fiúval kalandozik a szex világában. Tanulmányai végeztével egy állatklinikán kap állást, ahol a jóval idősebb, Ikrek jegyű, nős főnöke szeretője lesz. Isis két év után kilép ebből a kapcsolatból, és megnyitja a saját rendelőjét. Itt ismerkedik meg a Rák jegyű Levvel…


INFORMÁCIÓ:
Kiadó :I.P.C. KÖNYVEK KFT 
Oldalak száma: 448
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 494 g
ISBN: 9789636356712
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018

SZERINTEM: Mostanában a romantkus / erotikus könyvekre is rákaptam, az asztrológia és a csillagjegyek pedig régóta érdekelnek. Ez a regény a kettő ötvözete, s noha magyar szerzőtől, főleg maánkiadásban ritkán olvasok, ezek alapján igencsak felkeltette a könyv az érdeklődésemet.

A zodiákus lány egy trilógia első kötete, ahol a 12 csillagjeggyel ismerkedhet meg az olvasó – az első részben a kos, a bika, az ikrek, és a rák férfiakról kapunk némi képet a szerző által. Vagy mégsem? Talán mégsem, mert noha a történet első fele nagyon tetszett, a második felénél elég sokszor azt éreztem, hogy túlságosan durva általánosításokkal van dolgom, és ha valaki hisz ebben az egészben, akkor sem jelenti azt, hogy mindenki olyan, mint a könyvben bemutatott férfiak. Az alaptulajdonságok egyezhetnek, de hogy az ágyban ki milyen, az nem hiszem, hogy ettől függ. Ez a gondolat akkor fogalmazódott meg bennem nagyon markánsan, amikor az ikrek jegyű, BDSM fanatikus szeretős fejezetnél a történet gyakorlatilag a végletekig elment, a regény vége pedig őszintén szólva az a kategória volt, amit nem tudtam hová tenni, mert ha kiszámítható nem is volt, de néhány oldal alatt 180 fokos fordulat történt, egy olyan befejezéssel, amit finoman szólva is összecsapottnak éreztem, és csak az kavargott a fejemben, hogy miért?

Az első kettő fejezet tetszett, és talán azért, mert nem ment el a végletekig, és nem volt olyan érzésem, hogy színtiszta fikció, vagy durva általánosítás lenne a csillagjegyekkel kapcsolatosan. Mindezeket félretéve maga a történet tetszett, és kíváncsi vagyok Isis további kalandjaira, bár a fent leírtak pont azt a különlegességet vették ki a regényből számomra, ami miatt annyira kíváncsi voltam rá.

Összességében bátran olvassátok, de az asztrológiai vonulatot érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen ez sem fekete vagy fehér. Erotikus / romantikus történetnek viszont simán megállja a helyét, a gyermeki, első szerelemtől a BDSM-ig van – és gondolom a folytatásokban lesz is – benne minden. Ami nagyon tetszett a könyvben, hogy Isis csillagjegyét nem árulja el a szerző – a befejező kötetben derül ki –, ám mégis annyira kíváncsi voltam, hogy az elejtett információkból elkezdtem nagyvonalakban összetenni, és sikerült is leszűkíteni néhányra, szóval interaktív kötetként is kezelhető A zodiákus lány.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése