2019-03-20

Soma Mamagésa – A ​harmónia mint döntés

Soma Mamagésa – A ​harmónia mint döntés megjelent a Jaffa Kiadó gondozásában az ezotéria, spiritualitás témakörében
FÜLSZÖVEG: Soma Mamagésa legújabb, immár 11. kötete egyfajta összegzése eddigi munkáinak. Középpontjában most is korunk egyik legizgalmasabb témája, a szabad akarat megnyilvánulása, a tudatos döntés áll. Nők és férfiak döntései önmagukról és másokról, szerepeik, egymás közötti kommunikációjuk. A nagy kérdés, vajon megteremthető-e életünkben valamiféle egyensúly, azaz harmónia. És ha igen, hogyan. Vajon mi minden segíthet abban, hogy megtanuljuk magunkat szeretni, ezáltal másokat is? Mert ezt nem is olyan könnyű elérni egy elvárásokkal, hasonlítgatásokkal, harcokkal, játszmákkal, végleges ellentétekkel teli világban. Ehhez kell életünk tudatos alakítása, a szüntelen törekvés a belső egyensúlyra, a harmóniára.
INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 248
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 384 g
ISBN: 9789634751069
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018

SZERINTEM: Soma Mamagésa könyveit nagyon szeretem, és azt hiszem, még sosem csalódtam. Persze, vannak, amik jobban, vannak, amik kevésbé tetszettek, de valamit mindig kaptam a köteteitől. Most sem volt ez másként.

A harmónia mint döntés tényleg olyan, mint egy összefoglaló, amiben sok sztori, gondolat, következtetés már ismerős volt a korábban olvasott kötetekből, ám ez egyáltalán nem volt zavaró, sőt. Hiszen az ismétlés a tudás anyja, amit élvezetesen is át lehet adni, nem csak ugyan azokkal a frázisokkal, unalomig ismételve.

A könyvben túlnyomó részben vannak a történetek, Soma mesél, aztán levonja a következtetéseket, az olvasó pedig az élethelyzetétől függően fogadja be azokat, amik éppen neki szólnak. Én sem voltam ezzel másként, élvezettel olvastam, de csúnyán mondva csak azt vettem el belőle, amire szükségem volt, és ez így van rendjén. Később biztosan másra is szükségem lesz – a könyv mondanivalója pedig időtálló, így miért is ne lehetne néhány vagy sok év múlva újra előkapni?

A téma, a stílus, a gondolatok tudom, hogy megosztóak, de ha szeretitek Soma munkásságát, írásait, akkor ez is kötelező olvasmány – ahogyan a többi kötete is. Nem csak a gondolatok és a tanítások azok, amik értékes útravalóul szolgálhatnak, hanem az is, hogy olvasás közben teljesen más embernek érzed magad – és ezt minden köteténél tapasztalom –, átjár az energia, a tettvágy, és a pozitivitás, hogy minden sikerülhet. Azt hiszem, nem sok szerző képes erre a hihetetlen löketre, ráadásul minden könyvével.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése