2019-04-27

Penelope Ward – Stepbrother ​Dearest: Legdrágább mostohabátyám

Penelope Ward – Stepbrother ​Dearest: Legdrágább mostohabátyám megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Rubin Pöttyös Könyvek sorozatban
FÜLSZÖVEG: Nem kellene akarnod őt. Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.

Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni. Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába. De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.

Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.

Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába. Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et. Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele. És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette! Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.


INFORMÁCIÓ:
Oldalak száma: 311
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 368 g
ISBN: 9789633997499
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017 
Fordító:Benedek Dorottya

SZERINTEM: Ez a könyv is egyike azoknak, amiket pár hónapja, vagy éve nem hiszem, hogy a kezembe vettem volna, de a tél végi "zsánerkirándulásom" alatt megtetszett a könyvtár polcán, és próba cseresznye alapon hazajött velem.

A Legdrágább mostohabátyám tetszett, mert könnyed, de mégis elgondolkodtató olvasmány volt, tulajdonképpen a mostohatestvérek kapcsolatát illetően az első oldaltól kezdve tökéletesen kiszámítható, de nem ez volt számomra a lényeg, ezért egyáltalán nem is volt zavaró. Kikapcsolódtam olvasás közben, és azt vettem észre, hogy seperc alatt lecsúsztak az oldalak – ebből a szempontból tökéletes volt a könyv, hiszen teljesen belefeledkeztem.

A new adult műfajban, illetve a szórakoztató, könnyed irodalomban tökéletesen megállja a helyét, aki ilyesmire vágyik, annak meleg szívvel ajánlom. Talán azért is remek olvasmány a műfajban, mert a könnyed évődéstől a komolyabb konfliktusokig elég széles paletta található meg benne, a problémákra az írónő megoldást ad, no és nem mellesleg igen szívmelengető a könyv lezárása, vége.

Tipikusan női olvasmány, a cselekményt tekintve pedig romantikus: a két főhős, Greta és Elec mostohatestvérek lesznek, eleinte pedig ki nem állhatják egymást. Nem meglepő módon később mégis vonzódni kezdenek egymáshoz, ám Elec elköltözik, és évekig nem tudnak egymásról, míg az apa/mostohaapa temetésén nem találkoznak újra. Ekkor viszont Elec szíve már foglalt, tovább pedig nem írom, mert nem szeretnék spoilerezni.

A szerzőnek van egy hasonló című – és gondolom hasonló történetű – könyve, a Neighbor ​Dearest: A legkedvesebb szomszéd, szóval azt hiszem, azt is meg fogom nézni magamnak.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése