2019-07-15

Dudás Diána – Az ​én szcientológia sztorim

Dudás Diána – Az ​én szcientológia sztorim könyves vélemény, könyvkritika, recenzió, könyves blog, könyves kedvcsináló
FÜLSZÖVEG: Amióta képes vagyok beszélni életem elmúlt öt évéről, amit a szcientológiában töltöttem, két kérdés mindig előjön.

„A két diplomáddal hogyan vehetted be ezt a marhaságot?”

Ezért született meg ez a könyv: úgy éreztem, azzal, ha az elejétől a végéig elmesélem az egész történetet, őszinte és teljes választ tudok adni nemcsak erre a kérdésre, de például arra is, hogy: Milyen vallás az, ahol a pénz az isten? Milyen közösség az, ahol ha bajba kerül az egyik hívő (és nincs pénze), akkor magára hagyják? Hogyan szippantja be a rendszer az áldozatait, és forgatja ki mindenükből őket? Mi a szcientológia valójában, és van-e ellenszere?

„Nem félsz, hogy ebből valami bajod lesz?”

Nem, már nem félek. Féljenek azok, akik mások reményeit, vágyait, illúzióit és jóindulatát kihasználva tönkreteszik őket lelkileg és anyagilag egyaránt.

Dudás Diána 
www.dudasdiana.hu

INFORMÁCIÓ:
Kiadó: Clarus Animus Alapítvány 
Oldalak száma: 354
Borító: puhatábla
ISBN: 9786150047058
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019 

SZERINTEM: Ez a vallásnak nevezett szekta valamiért gondolatban vonz – na nem úgy! –, érdekel, hogy hogyan működnek, és hogy értelmes, intelligens emberek hogyan tudják bevenni ezt a sok baromságot. Leah Remini könyve bepillantást engedett a kulisszák mögé, Dudás Diána kötete pedig eloszlatja azon ábrándokat, hogy "Magyarországon ez biztos nem történhet meg ennyire durván". 

Pedig de, ráadásul Budapest belvárosában működnek, Dia pedig a nulladik lépéstől kezdve ír arról, hogy hogyan hálózták be őt: egy ártatlannak tűnő online teszttel kezdődött, melyet csak és kizárólag személyesen lehetett kiértékelni, innen pedig nem volt menekvés.

Azért élveztem az olvasást, mert rávilágított nagyon sok dologra, kezdve például azzal, hogy ha az ember nincs felkészülve, vagy tudatlan, akkor kegyetlenül behálózzák, és ehhez naivnak sem kell lenni: olyanok, mint a kopogtatós vallás, nem mondják ki, hogy kik ők, talán még akkor sem, ha az ember nyíltan rákérdez. A szcientológusok viszont rosszabbak, hiszen amíg Istenben hisz az ember, addig véleményem szerint nincs akkora gond, viszont amikor a józan ész, és minden morális és etikai kérdés sutba vágható, és a pénz az úr, az nem vallás. Az szekta. Ahol az agymosás, a lelki megnyomorítás megy annak érdekében, hogy a cég még több pénzhez jusson, az valami nagyon aljas dolog.


Diána erről ír, véleményem szerint részletesen, ám mégis élvezhetően és tényszerűen; elmondja a véleményét, ám próbál mégis objektív maradni; végül pedig őszintén mutatja meg az olvasónak, hogy lelkileg mennyire kizsigerelték, és mennyire hosszú az az út, ami a gyógyulásé, még úgy is, hogy "csak" öt évet töltött el a szektában.

Rettentő kíváncsi ember vagyok, és ezt sokszor és sokan félreértették már: sok dolog érdekel, többek között a vallások is, hogy mit miért csinálnak, hogyan csinálják, miben hisznek, stb. Akartak már megtéríteni, kaptam jehova-prospektust, és néztek már rám furcsán is a zsidó hagyományok utáni kérezősködésésem miatt, pedig ezek mind-mind puszta kíváncsiságok. Nos, Az ​én szcientológia sztorim című könyv kielégítő válaszokat adott minden kérdésemre, ráadásul úgy, hogy a könyvet alig tudtam letenni. Nemcsak a kérdéseimre adott választ, hanem nagyon sok érzelmet kavart fel: nem akartam róla akkor, rögtön olvasás után írni, hiszen valljuk be, kényes téma.

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a szcientológia működése, főleg úgy, hogy a leírtak tőlünk karnyújtásnyira történtek meg. Megrázó, de mégis letehetetlen olvasmány.

👉 még több könyves kontentet Instagramon és Facebookon találsz, ha pedig a mindennapjaimra vagy kíváncsi, van egy személyes Instám és egy YouTube-csatornám is – iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!
👉 Ha szeretnéd, és tudod támogatni amit csinálok, hívj meg egy kávéra a Patreonon keresztül 💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése